Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

"Granen" ska bli pappa - samma dag som åttondelen

Att Andreas Granqvist ska bli pappa under VM är inget nytt. Efter att Sverige säkrade gruppsegern under onsdagen står det dock klart att åttondelsfinalen kommer spelas samma dag som beräknad ankomst för dottern.

3 juli spelar Sverige åttondelsfinal mot Schweiz i S:t Petersburg. 3 juli är lagkapten Andreas Granqvists andra barn beräknat att komma.

Andreas Granqvist har minst sagt varit en viktigt kugge i det svenska VM-laget så här långt i mästerskapet - som lagkapten och noterad för två av Sveriges fem mål i gruppspelet.

Frågan om "Granen" flyger hem till frun Sofie Granqvist i Helsingborg till födseln har varit uppe tidigare under mästerskapet.

– Det blir väldigt svårt. Vi har pratat om det och diskuterat men som det ser ut nu så är det inte aktuellt, sa han efter Tysklands-matchen.

Efter onsdagens match mot Mexiko, när det stod klart att Sveriges VM-äventyr förlängs och att åttondelsfinalen spelas samma dag som dottern är beräknad, blev frågan om han flyger hem eller inte åter aktuell. Men beskedet är detsamma.

– Än så länge har inget hänt. Min fru är väldigt stark och hon har väldigt många nära omkring sig. Det blir väldigt svårt att åka hem när det är en åttondelsfinal, sa Granqvist efter Mexiko-matchen.