Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Toni Andersson, sportchef på TTELA. Bild: TTELA
Toni Andersson, sportchef på TTELA. Bild: TTELA

Häng med på vår storsatsning på division 1-fotboll – se alla FCT:s matcher

Våren är på väg och med den känslor som gör de flesta av oss lite gladare, eller åtminstone lite bättre till mods.
Så låt mig stolt presentera dagens glada nyhet på den lokala sportfronten.

Om du är sportintresserad i största allmänhet, om du dessutom är fotbollsintresserad i synnerhet och om du gillar FC Trollhättan över allt annat - ja, då ska du fortsätta läsa det här.

Det är nämligen som så att vi kommer att direktsända FCT:s matcher i division 1 Södra den här säsongen på ttela.se.

LÄS MER: Nu kan du se alla FCT:s matcher direkt

Inte fem, tio eller femton – utan alla 30!

Producerar alla hemmamatcher

Vi kommer själva att agera produktionsbolag för lagets samtliga femton hemmamatcher på Edsborg - för FCT:s matcher på resande fot ansvarar andra mediaföretag och/eller klubbar. Detta möjliggörs genom ett samarbete med Svenska fotbollförbundet, Ettanfotboll och DMC in Sports.

Hösten 2017 producerade vi vår första direktsända fotbollsmatch och jag stod själv vid mikrofonen, skakande som ett asplöv av nervositet men lugnades till en filbunke av en av tidningens fotografer.

Matchen vi sände var den mellan Stenungsund och Skoftebyn i damernas division 2 och det hela blev extra lyckat genom det faktum att SIF säkrade seriesegern och tog klivet upp i division 1.

Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna i området, i fallfåran under sommarsläppen, genom slussar och genom turbiner i Olidestationen.

Jag och mina kollegor Johanna Josephsson, Ulf Thuresson och Karl Andersson har kommenterat och analyserat och vår eminente videoreporter Jonas Myrholm har förmedlat rörliga bilder.

Vi har sänt drygt 100 matcher

Omräknat till matcher drygt 100-talet i flera olika sporter – framförallt fotboll men också en stor portion hockey och bandy samt lite innebandy, handboll och futsal.

Och nu är det alltså klart att vi direktsänder samtliga FCT-matcher den här säsongen. Du har alla matcher och speldatum på nästa uppslag i tidningen eller i anslutning till den här texten på webben.

I satsningen ingår också ett extra fokus på och kring FC Trollhättan där redaktionen i övrigt kommer att bidra med bevakning, främst vid sidan av det som händer och sker under 90 minuter på planen.

Vi drar igång vår jättesatsning redan om en vecka med premiären borta mot Landskrona BoIS och fortsätter helgen efter med hemmapremiären mot Torns IF. Sedan rullar det på ända fram till serieepilogen mot IK Oddevold på Edsborg den 2 november.

Matcher också på lägre nivå

Men inte nog med att vi sänder samtliga FCT-matcher så har vi också tecknat avtal med Västergötlands fotbollsförbund vilket ger oss rätten att välja ur det digra program som står till buds på lite lägre nivå i fotbollspyramiden - från och med herrarnas division 4 och neråt samt damernas division 2 och därunder.

Så häng med och se direktsänd sport på ttela.se.

Har du en prenumeration, papper eller digital, så har du också tillgång till allt som står till buds.

Det är bara att välja och vraka bland godbitarna.