Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jonathan Helldén blir ny marknads- och evenemangskoordinator i VIF. Här tillsammans med klubbens ordförande Martin Westerlund. Bild: Vänersborgs IF

Helldén får ny roll i VIF

Vänersborgs IF förstärker sin organisation. A-lagsspelaren Jonathan Helldén får den nya rollen som marknads- och evenemangskoordinator.
– Det här är ett drömjobb för mig, säger han till klubbens hemsida.

Jonathan Helldén är redan lagkapten i herrlaget och kliver nu även in som marknads- och evenemangskoordinator. En tjänst som till en början är en deltidstjänst motsvarande två dagar i veckan, men tanken är att på sikt utöka omfattningen.

– Vi har under flera år successivt stärkt föreningens organisation, ekonomi och varumärke och nu är vi redo för nästa steg som gör att vi ger oss själva ännu bättre förutsättningar att verkligen utveckla föreningen i den riktning vi vill, säger ordföranden Martin Westerlund till klubbens hemsida.

Helldén har pluggat marknad och försäljning vid sälj- och marknadshögskolan i Göteborg, vilket var en av anledningarna till att styrelsen valde att anställa honom.

– Vi känner att Jonathan även som person är som klippt och skuren för detta. Förutom att förvalta och utveckla de evenemang och samarbeten vi redan har, så kommer han förstås också att se hur vi som förening kan bli bättre och hitta nya former inom det här området, berättar Westerlund.

Helldén påbörjar sin nya tjänst redan på tisdagen.

– Det här ska bli väldigt roligt. Att få jobba inom föreningslivet och fotbollen i den här rollen känns oerhört stimulerande och något jag länge siktat på att göra, säger Jonathan Helldén.