Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

IFK Uddevalla nästa för tidigare FCT-spelaren Robert Bagger.

IFK Uddevalla nästa för Bagger

Efter en tid av spekulationer har tidigare FCT-spelaren Robert Bagger bestämt sig var han ska spela fotboll nästa år. Han tillhör redan IFK Uddevalla i futsal. Nu ska Robert spela fotboll för dem också. – Det känns väldigt bra, säger han.

Det blir alltså IFK Uddevalla igen för Robert Bagger. Den 28-årige mittfältaren tillhörde IFK senast 2012 och till säsongen 2017 är det dags för comeback i den blåvita tröjan.
– Ett bra upplägg för mig där jag kommer att vara med det jag hinner. Jag har mycket med jobbet och vissa dagar behöver jag jobba längre och då kan jag göra det. IFK förstår min situation, säger han till Bohusläningen.
Men det innebär inte att han varvar ner.
– Vi kom fram till en bra lösning. Jag vill fortfarande spela fotboll och det ska bli ett intressant år. Drömscenariot är att skjuta upp IFK i ettan igen. Kommer det några spelare till så har vi en slagkraftig trupp som definitivt kan vara med i toppen.
Hur nära var det med en återkomst till IFK Lane?
– Tanken slog mig, men jag ville spela på en högre nivå och då var det rätt med IFK. Lane är min moderklubb och ligger mig varmt om hjärtat men jag vill spela högre upp än femman, säger Bagger som har spelat en testmatch med Lane under vintern.

I och med klubbytet får Robert Bagger Jörgen Ericson som tränare igen. Det blir tredje gången. Först i IFK, sedan i FC Trollhättan under 2015 och 2016.
– Vi känner varandra väldigt bra och jag trivs med Jörgen. Det var självklart en anledning till att det blev IFK, jag gillar hans fotbollsfilosofi.

Ericson är så klart nöjd med sin värvning.
– En viktig pusselbit på plats och fotbollsmässigt betyder han många poäng. Han kommer att bli en ledare som förmedlar sina kunskaper till de yngre spelarna. Väldigt roligt och jag är jättenöjd att han följde med mig till IFK, säger tränaren Jörgen Ericson.