Inbrott hos idrottsförening

Wargöns IK utsattes för ett inbrott natten till lördag.
– Det har inte stulit så mycket, men de har förstört en del och det skapar så tråkigt arbete för en ideell förening, säger klubbchef Roland Olin.

ANNONS
LocationVargön||

Natten mellan fredag och lördag bröt sig någon eller några in i Wargöns IK:s kansli.

– Fönsterrutan har lyfts ur och de har gått in den vägen till kansliet. De har inte stulit så mycket, det finns inte så mycket värdefullt, men sådant som är värdefullt för oss, säger Roland Olin.

Lotteribod

Även en lotteribod har brutits upp och därifrån stals en domkraft och några pallbockar.

– Det är mest verktyg som försvunnit. En del är föreningens, men en del ägs av kommunen. Vi har lämnat in var sin polisanmälan, säger Roland Olin.

Han tror att inbrottstjuvarna blivit skrämda då de inte gått igenom samtliga rum.

ANNONS

– De har inte varit inne i mitt kontor eller i klubbstugan. Jag vet inte vad de varit ute efter, då det funnits en del Bingolotter och Sverigelotter som de inte stulit. Kanske har de varit ute efter kontanter, men det har vi inga längre. Det har ändrat sig de senaste åren, säger Roland Olin.

Efter klockan 02.30

Klubbstugan var uthyrd natten till fredag och de sista lämnade den efter 02.30-tiden.

– När vi kom vid 08-tiden på lördagen så upptäcktes inbrottet. Så det har skett någon gång denna tid under natten. Jag hoppas någon har sett något och kan tipsa polisen, säger Roland Olin.

Föreningen har omkring 500 medlemmar och cirka 360 fotbollsspelare från knattar till seniorer.

– Vi fyller en funktion i lokalsamhället. Det är så tråkigt att drabbas av sådana här inbrott och förstörelse, säger Roland Olin.

Under onsdagen meddelade polisen att utredningen har lagts ner.

– Med de uppgifterna vi har fått in så har vi bedömt att det inte finns tillräckligt med underlag för att fortsätta utredningen. Vi har inga spår och har inte fått in några tips. Om vi skulle få in tips kan utredningen upptas igen, säger Morgan Svensson, gruppchef hos polisen.

LÄS MER:VHC drabbade av inbrott – stor summa pengar saknas

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS