Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jobbet gjort – nu väntar gastkramande avslutning

Storfavorit, kniven mot strupen och ett motståndarlag som spelade för sin överlevnad. Då var William Lundin rätt nöjd med en 2-0-seger mot tabelljumbon, trots att spelet inte övertygade.
– Man måste vara cynisk i det här läget av säsongen. Nu handlar det bara om att samla så många poäng som möjligt.

Oskarshamn och Utsikten vann sina matcher under lördagen, Skövde inledde sin match en timme tidigare än FCT och hade säkrat segern när FCT klev ut till sin andra halvlek. Även om FCT skulle möta den avsågade tabelljumbon Linköping City satt han knappast med vilopuls på bussresan till matchen.

– Vi visste att det skulle bli svårt att komma hit. Vi hade en mental del att hantera i och med att vi kom hit som storfavoriter samt att vi hade kniven mot strupen när de andra lagen spelat, och vunnit. Dessutom mötte vi ett lag som precis vunnit ett derby (2–1 mot Åtvidaberg i den föregående omgången) och som fortfarande hade en mikroskopisk chans att klara sig kvar. Vi visste att de skulle krama ur allt de hade i dag. Trots alla dessa parametrar vinner vi med två mål och håller nollan, då måste man vara nöjd, förklarar FCT-tränaren.

Tidigt mål gav negativ effekt?

Detta trots att gästerna från Trollhättan knappast glänste spelmässigt på konstgräset i Linköping. Efter en pigg start tog man ledningen efter en dryg kvart spelad sedan Sebastian Loyola-Nydéns skott styrt på en City-försvarare och in i mål, men sedan lät man hemmalaget komma in i matchen

– Det är klart att det underlättade lite med ett tidigt mål, men det kändes som att det gav en negativ effekt också. Vi slappnade av efter målet och blev lite nonchalanta, säger målskytten, och får medhåll av sina tränare.

– Jag kan hålla med Sebastian om det. Det pratas ofta om hur bra det är att få in ett tidigt mål i matcher där man är favorit, men det kan också bli att man tänker ”åh, vad skönt att fick det målet” och går ner någon procent i aggressivitet. Lite så var det väl i den här matchen också, men det är starkt av oss att rida ut stormen när vi inte spelar så bra och sedan få in 2–0-målet som stänger matchen.

FCT var som mest illa ute i slutet av den första halvleken, då Victor Nnamyereugo Okejis skott styrdes upp i ribban, samt i början av den andra halvleken, då Simon Forslund stod pall för Balen Nouris frilägesavslut. Mot detta ställde FCT ett kanonläge var för Alexander Almqvist och Alexander Leksell, innan Alibek Alievs förlösande 2–0 stängde matchen.

”Det här kommer ligga i våra bakhuvuden”

Därmed hakade FCT på topptrion. Med fyra omgångar kvar skiljer det två poäng mellan ettan Oskarshamn och fyran FCT. Lundin och spelarna är medvetna om de kommande matchernas dignitet.

– Vi har pratat mycket om det. Man är bara mänsklig, det är naturligt att tänka på hur viktiga matcherna är och att tänka på framtiden. Vi blir ständigt påminda om läget och att Oskarshamn-matchen ligger och väntar runt hörnet. Det här kommer ligga i våra bakhuvuden och det måste få vara okej att det gör det. Med det sagt, vi får absolut inte tumma på fokuset på nästa träning och nästa match.

Linköping–FCT 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (16) Sebastian Loyola-Nydén, 0–2 (73) Alibek Aliev.

Varningar, Linköping: –

Varningar, FCT: Alexander Leksell, Kevin Liimatainen.

Domare: Mohammadreza Faghani.

FCT:s lag: Simon Forslund – Alexander Leksell, Alexander Almqvist, Markus Karlsson – Enoch Adu, Richard Cindric, Sebastian Loyola-Nydén, Iu Ranera Grau (79), Samuel Rundqvist – Yoann Fellrath (85), Abdul Fatawu Safiu (65).

Avbytare: Johan Becker, Alen Kasumovic, Alibek Aliev (65), Kevin Liimatainen (79), Frederick Ofori (85), Adam Lindström Leister, Kristijan Nikolla.

TTELA-Sporten liverapporterade från matchen: