Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Johan Lundgren fortsätter karriären i Trollhättans FK, en övergång som gör TFK till favorit i Västergötlands division 4 Södra. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Johan Lundgren fortsätter karriären i Trollhättans FK, en övergång som gör TFK till favorit i Västergötlands division 4 Södra. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Johan klar för Trollhättans FK

Från Ettan till Västergötlands division 4 Södra.
Johan Lundgrens klubbyte är övergången som får Trollhättans FK att sikta mot trean.
– Det är målet så klart, det är kul att komma till en klubb som vill uppåt, säger Johan.

När Johan Lundgren, 30, bestämde sig för att lämna FC Trollhättan behövde han inte riskera att bli klubblös, telefonen har gått varm.

– Jag har haft förfrågningar från 5-6 klubbar i ettan, bland annat i Stockholm. Jag gick på magkänslan.

Även Göta har nämnts som en tänkbar ny klubbadress, och även TFK förstås.

Vad fick vågskålen att tippa över till TFK:s fördel?

– Omklädningsrummet har spelat en stor roll, Pontus Sandersson är en barndomskompis och jag är även nära vän med Casper Ericsson. Jag har fått ett bra intryck av föreningen och vill hitta tillbaka till glädjen med fotbollen igen.

Lång karriär på toppnivå

Johan Lundgrens karriär är lång och där finns spel i Superettan med både FC Trollhättan, Örgryte, GIF Sundsvall och GAIS innan han återvände till FCT till 2017.

Statistiken från den senaste säger 25 matcher och ett mål i den svarta FCT-dressen.

För tränarduon Kajsa Mazola-Glenn Johansson är det förstås jackpott att till en redan stark spelartrupp kunna lägga till Johan Lundgren.

– Han är naturligtvis alldeles för bra för division 4, men vi är så klart extremt tacksamma över att han valde TFK. Han kommer att lyfta framför allt de yngre spelarna, det blir mycket att se och lära för dem.

Och även Mazola är klar med vart TFK siktar:

– Det är klart att vi vill gå upp, det måste vara målsättningen med det lag vi har nu. Jag tror att vi eller Göta spelar i trean nästa år.

Kjell Korshavn är ordförande i herrkommittén i TFK, och lika nöjd som alla andra i föreningen över att Johan Lundgren nu är klar.

– Kompetensmässigt är det som att få in Ronaldo i laget.