Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Julia Jonasson har hittills gjort fyra mål på tre matcher. Arkivbild. Bild: Johanna Josephsson

Jonasson fortsatt TFK HIS skyttedrottning

Flera år i rad har Julia Jonasson vunnit TFK HIS interna skytteligan. Efter fyra fullträffar på tre matcher ser det ut som att i år inte kommer att bli något undantag.

Trollhättans FK Halvorstorps IS har inlett serien på bästa möjliga sätt och stått för tre segrar av tre möjliga.

– Vi kunde inte ha gjort det så mycket bättre. Det är klart att det är glada miner, det är enkelt när man vinner, säger Håkan Sandersson, tränare i TFK HIS.

LÄS MER: DIREKT: Se TFK-HIS mot Herrestads AIF

Matcherna har inte bara vunnits, det har även gjorts på ett övertygande sätt. Hittills har laget bara släppt in ett mål samtidigt som man gjort tolv. Allra flitigast förekommande i målprotokollet har lagets skyttedrottning Julia Jonasson varit med sina fyra fullträffar så här långt.

– Min uppgift är att vara där framme och störa. Det har känts bra, kul att jag fått en bra start, säger hon.

Och det är ingen högoddsare att målskörden utökas redan på fredag när Herrestads AIF kommer på besök till STIP, en match du kan se live på ttela.se.

– Vi har mött dem flera år nu. Vi brukar ha svårare på bortaplan, men lite enklare hemma. Det är alltid tuffa matcher, men vi går för vinst, säger Jonasson.

Just att det är på hemmaplan kan bli en avgörande faktor.

– Vi är extremt svårslagna på hemmaplan. STIP är vår hemmaborg och det är som att vi springer några extra meter när vi spelare där, säger Håkan Sandersson.

Sandersson är inne på sin tredje säsong i TFK HIS, lika länge har han följt Julia Jonassons utveckling.

– Det är roligt att få träna henne, hon ger alltid hundra procent. Julia har alltid varit snabb, men hon har även en fin touch och är klok. Det är en ära att få träna henne, hon är grym, säger han.