Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kaptenen efter blytunga premiären: ”Är bättre än så här”

En av Vänersborgs IF:s styrkor brukar vara duellspelet – men i seriepremiären mot Oddevold var det snarare där mycket fallerade.
Nu vill laget ha omedelbar revansch – i derbyt mot FC Trollhättan.
– Det enda jag vill är att spela matchen så snart som möjligt, säger VIF-kaptenen Milos Andelkovic.

Ska man tro förhandstipsen så var det ett av seriens bästa lag som Vänersborgs IF fick ta sig an i seriepremiären, men visst hade hemmalaget hoppats på en bättre start än det blev.

På ett kallt, snöigt och blåsigt Vänersvallen var det Oddevold som styrde tillställningen mer eller mindre hela vägen och kunde utan större bekymmer få med sig tre pinnar till Uddevalla efter att ha skrivit 0–3 på resultattavlan.

VIF-kaptenen Milos Andelkovic hade klart större förhoppningar på lagets första 90 minuter den här säsongen.

– Det är jävligt surt just nu. Vi ger bort matchen med ett självmål på första, ett felbeslut på det andra och då blir det en uppförsbacke. Oddevold krigar på och tar fajten mot oss, säger Milos Andelkovic.

”Taggade redan nu”

Han känner framför allt att det var en specifik del i VIF:s spel som inte fungerade och det är annars något som brukar vara en av lagets stora styrkor.

– Det är duellspelet som vi brister i. Av någon anledning så är vi sena in till andrabollarna och vi blir straffade, så enkelt är det. De vinner på det. Det handlar om eget ansvar från varenda en av oss, säger Andelkovic.

För VIF och lagkaptenen handlar det nu om att lägga premiären bakom sig och han har själv redan börjat blicka framåt. På annandag påsk är det dags för nästa derby när laget ska ta sig an rivalen FC Trollhättan.

– Fokuset är på nästa vecka och då ska vi visa hur mycket, mycket bättre vi är än så här. Det enda jag vill är att spela matchen så snart som möjligt. Vi är taggade för den redan nu, säger Andelkovic.

Vad blir viktigast mot FCT?

– Det är att vi kommer tillbaka till det vi brukar vara bra på, vinna våra dueller och då kommer allt därefter, säger Milos Andelkovic.