Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Klart: Jakob Johansson avslutar karriären

På tisdagen kunde GP berätta att IFK Göteborgs Jakob Johansson från Trollhättan ser ut att få avsluta karriären till följd av skadorna. Nu bekräftar klubben att så är fallet.
– Det är ett tråkigt sätt att avsluta allt på, säger 31-åringen till klubbens hemsida.

Jakob Johansson, 31, återvände till IFK Göteborg förra sommaren. Sedan dess har det inte blivit som den tidigare landslagsspelaren önskat. Johansson har brottats med knäproblem och det senaste året har han genomgått två operationer.

På tisdagen kunde GP berätta att karriären ser ut att vara över och nu bekräftar IFK Göteborg och Jakob Johansson att så är fallet.

– Det är ett tungt beslut men mina stora skador har naturligtvis haft jobbiga konsekvenser för mig de senaste åren. Det är ett tråkigt sätt att avsluta allt på, men jag har tvingats till det. Detta kommer inte som någon chock eller överraskning just nu utan det är ett beslut som har vuxit fram, säger Johansson till klubbens hemsida.

Hoppades komma tillbaka efter EM

Efter den senaste operationen, i mars i år, var målet att Johansson skulle vara tillbaka i spel efter EM-uppehållet men nu meddelas alltså att 31-åringen gjort sin sista match.

– Kamratgården har alltid känts som hemma för mig som fotbollsspelare. Jag är väldigt glad att jag återvände och att vi i familjen valde att flytta hem till västkusten. Att få vara med och vinna cupguldet förra sommaren betydde väldigt mycket för mig. Jag är nöjd med det jag har åstadkommit som fotbollsspelare, både i Blåvitt och i landslaget. Men jag hade såklart gärna velat nå ännu fler framgångar.

LÄS MER: Jakob Johanssons helvete – skada för skada

Sköt Sverige till VM

Mittfältaren fostrades i Trollhättans Bois innan han fortsatte karriären i Trollhättans IF och 2007 kom han till IFK Göteborg första gången. Han stannade till 2014 innan han flyttade utomlands och representerade grekiska AEK Aten och franska Rennes.

2017 var det Johansson som sköt Sverige till VM när han gjorde det enda målet i play off-mötet mot Italien. Det var i samma play off som han åkte på en tuff korsbandsskada som sedan höll honom borta från mästerskapet i Ryssland 2018.

Johansson gjorde 18 A-landskamper och målet mot Italiens blev hans enda i den blågula tröja.

GP har försökt nå IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud utan framgång.