Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Gabriella Jonasson var planbäst när Lödöse Nygård slog Vänersborgs FK.

Konstmål när LNIK besegrade VFK

Derbyt mellan Lödöse Nygård och Vänersborgs FK innehöll mycket. Som en fullträff direkt från avspark. – Världens snyggaste mål, säger Tilda Magnusson Tell om lagkamraten Emilia Löfströms träff.

Det började däremot inte bra för LNIK, som släppte in ett baklängesmål – gjort av Linn Andersson – redan efter fem minuter.

– Det är klart att det var tråkigt. Men sedan gjorde ju Emilia världens snyggaste mål på avsparken efteråt så vi hann inte tyngas ner av det. Vi bara körde, säger Magnusson Tell.

Hon fick dessutom själv äran att sätta den balja som blev matchens sista. Evelina Löfström stod för frispelningen som Tilda Magnusson Tell behärskat förvaltade.

Totalt sett var det annars VFK som möjligtvis hade de flesta chanserna, men LNIK-målvakten Gabriella Jonasson var en levande vägg och stoppade i princip allt som kom i hennes väg. Samtidigt kunde också hemmalaget ha kontrat in ett avgörande, men det behövdes å andra sidan inte heller.

Det blev ju tre välkomna poäng.

– Efter förra helgens förlust så kändes det bra att vinna det här derbyt istället, säger Magnusson Tell, vars lag nu hoppade från fjärde till andra plats i tabellen.