Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alen Kasumovic fortsätter som lagkapten i FCT även under Mak Linds ledning. Bild: Jonas Myrholm
Alen Kasumovic fortsätter som lagkapten i FCT även under Mak Linds ledning. Bild: Jonas Myrholm

Lagkaptenen tillbaka – precis där han vill vara: ”Väldigt kul”

De senaste åren har han varit på nästan varenda position i laget.
Nu har lagkaptenen Alen Kasumovic fått kliva in i en säsong där han trivs som allra bäst – med ett lag som är redo att lägga ned jobbet för att vara med i toppen.
– Vi har tränat extremt bra både fysiskt och taktiskt, säger Kasumovic.

Ny tränare, en helt ny spelidé och ett gäng nya spelare, men också med en stomme från tidigare. I den är Alen Kasumovic en nyckelperson.

Lagkaptenen, som under fredagen firade sin 29:e födelsedag, gör nu sin sjätte säsong sedan återkomsten till FC Trollhättan när han kliver in till lördagens seriepremiär borta mot Oskarshamns AIK.

– Äntligen drar det i gång. Det är alltid kul med en premiär och det känns som att vi har varit väldigt bra under försäsongen. Jag tycker det ska bli väldigt roligt att spela och det känns spännande, säger Alen Kasumovic.

Kasumovic är spelaren som under de senaste åren varit den som spelat där tidigare tränaren William Lundin som mest behövt honom. Hans förmåga att anpassa sig har gjort att han flyttats runt en hel del i laguppställningen, men under Mak Linds ledning har hans roll hittills varit tydlig.

Nu är Kasumovic tillbaka där han trivs som allra bäst.

– Jag har fått spela mittback och det tycker jag har varit väldigt kul. Det har fungerat väldigt bra. Jag är ganska flexibel och kan spela på olika positioner så det är inga konstigheter, men just mittback är ju det jag är i grunden. Det är här jag känner att jag får ut mina spetsegenskaper mest, säger Alen Kasumovic.

”Väldigt förberedda”

Han känner att både han och laget har tagit stora steg framåt under försäsongen där det varit träningsmatcher mot riktiga värdemätare och inte minst cupspelet mot bland annat allsvenskt motstånd.

Hur har det varit att gå igenom den taktiska omställningen som ni har gjort?

– Det landar lite i att vi har varit extremt noggranna i träning och tagit varje tillfälle att utvecklas individuellt och som lag. Det har varit ett hårt arbete under några månader vilket man ser tydligt från första träningsmatchen till där vi står idag. Det har skett en positiv utveckling. Vi har tränat extremt bra både fysiskt och även taktiskt, säger Kasumovic.

Är ni där ni vill vara när ni nu kliver in till seriepremiären?

– Ja det tycker jag, absolut. Sedan tar man ju steg varje vecka, men vi känns väldigt förberedda.

Vad målsättningen är med säsongen råder det heller inga större tvivel om. Nya managern Mak Lind har varit tydlig med att han kliver in i säsongen för att vinna och hans lagkapten har heller inga andra planer än att hålla till i toppen.

– Man spelar fotboll för att vinna och ambitionen är helt klart att vara där uppe och slåss. Men det är ett hårt arbete som krävs och det är vi redo för att göra, säger Kasumovic.

Finns det något specifikt i spelet som du känner att ni måste sätta för att lyckas?

– Det är en ganska svår fråga, men egentligen handlar det om att få till det spelet som vi tränat på och att den individuella skickligheten är på plats. Det jag kan säga är att grunden är bra och det gäller att finslipa detaljerna vecka ut och vecka in och det är ett hårt arbete som krävs av oss, säger Alen Kasumovic.

FC Trollhättans premiär mot Oskarshamns AIK har avsparkstid 16.00 under lördagen och direktrapporteras på ttela.se.