Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ahmed El-Amrani deppar när det står klart att LSK spelar i division 1 nästa säsong.

Ljungskile åker ur superettan

Snön föll – och Ljungskile med den. Nästa säsong spelar LSK i division 1. – Jag är väldigt besviken, säger tränaren Zoran Lukic

På ett kylslaget Uddevalla arena ställde Ljungskile upp med Tim Nilsen i anfallet för första gången på länge. Anfallaren fick sällskap av Admir Bajrovic och Linus Tornblad i tremannatrojkan längst fram på grund av sin målfarlighet.

Det var dock gästande Trelleborgs FF som var vassast och kunde vinna matchen med 1–3.

– Jag hade trott att vi skulle klara det här, direkt eller genom kval. Jag är väldigt besviken just nu, sa LSK-tränaren Zoran Lukic direkt efteråt.

Redan i den elfte minuten kunde Zoran Jovanovic sätta ettan efter en retur från August Strömberg. Linus Tornblads kvittering efter en snabb kontring skänkte bara tillfällig glädje till de 528 som hade letat sig till arenan i snöslasket och kylan.

Mattias Håkanssons 1–2 i mitten av första och Magnus Anderssons 1–3 med kvarten kvar sänkte LSK som till slut inte var nära segern. Den seger som de var tvungna att ta.

Nu blir det spel i division 1 nästa år och inte blev förlusten lättare av att Örgryte slog Assyriska. Därmed hade LSK kunnat fixa den där kvalplatsen vid vinst mot Trelleborg.

Det var inte LSK:s match – och inte LSK:s säsong. Historien spelades upp igen. Den där laget hade mycket av spelet samt de flesta chanserna utan att ta tillvara på övertaget i mål.

– Den tiden som jag har varit här har jag rättat till vissa saker, men inte helheten. Vissa matcher har varit bra och vissa matcher har vi saknat spetskompetens för att spela på elitnivå, sa tränaren Zoran Lukic.

Har du kunnat göra något annorlunda?

– Naturligtvis hade vi kunnat spela annorlunda. Kanske lite mindre optimistiskt och backa hem, vänta på omställningar och bevara det som fanns från början. Men jag trodde inte att det skulle leda till att vi skulle hänga kvar.

Kan du tänka dig att stanna kvar i Ljungskile?

– Naturligtvis kan jag tänka mig det, men just nu är besvikelsen alldeles för stor. Den frågan kan jag besvara om några dagar.