Nils Berner gjorde matchens enda mål och blev således matchvinnare när Vänersborgs IF besegrade nästjumbon IFK Uddevalla. Bild: Stinsen Andersson

Matematisk formel som talar för VIF

Ett mål av Nisse Berner, tre poäng och ganska säkert nytt kontrakt i division 2. Med fyra omgångar kvar har Vänersborgs IF nu nio poängs marginal ned till IFK Åmål på negativ kvalplats.

|

– Teoretiskt kan ju Åmål gå förbi oss, men vi har varit riktigt bra i höst, speciellt de sista sex matcherna, där vi tagit sexton poäng. Det återstår fyra matcher och vi känns klara, men detta blev en pärs fram till slutsignalen sa en nöjd Frank Rosendahl, tränare i VIF.

VIF var ytterst nära att ta ledningen redan i den mållösa första halvleken. Nils Berner nickade på Hugo Engströms hörna, men bollen räddades på mållinjen till en ny hörna.

Uddevalla fick en gratischans när bollen träffade en VIF-spelare i ryggen, och friställde en motspelare, men hemmamålvakten Besarion Kodalaev sträckte ut sig i sin långa längd och räddade elegant.

Strax före pausvilan fick VIF en frispark strax utanför straffområde, som Josef Daoud tog hand om, men IFK-målvakten Craig Stephenson svarade med en jätteräddning upp i kryssribban och ut.

I den andra halvlekens inledning var VIF alert och hemmapubliken fick se två mycket fina anfall.

Först tog sig Hugo Engström sig förbi på sin högerkant, och slog ett fint inlägg, men bollen smet förbi framstormande forwards.

Bollen hölls dock kvar på gästernas planhalva och när Engström fick bollen på nytt passade han in till Nils Berner och 1-0 var ett faktum.

Rättmätigt så till vida att Berner var hemmalagets bäste tillsammans med Jonathan Helldén, som dagen till ära fick spela mittback och gjorde det alldeles perfekt, och målvakten Kodalaev.

Hemmalaget hade sedan tre jättelägen att öka på sin ledning, de två första var Josef Daoud upphovet till, och i slutminuten blev inhopparen Moussa Taher helt fri.

Förmodligen tänkte han för mycket på hur han skulle sätta 2-0 och istället parerade Stephenson.

Vänersborgs IF-IFK Uddevalla 1-0 (0-0)

Målet: 1-0 (49) Nils Berner.

Varningar, IFK Uddevalla: Granit Berisha, Fredrik Brändén, Craig Stephenson.

Domare: Alexander Özmen.