Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Mellandagscupen ställs in

Det blir ingen Trollhättemästare i futsal 2020. På grund av coronapandemin har Trollhättans BoIS tagit beslutet att ställa in årets Mellandagscup.
– Det är inte samma sak utan publik, säger Eva Wikman, ordförande i Trollhättans BoIS.

Varje år sedan 1977 har Trollhättans BoIS arrangerat Mellandagscupen i mellandagarna.

I år blir det inte så.

På grund av coronapandemin och de rådande reglerna med max 50 personer i publiken har BoIS tagit beslutet att ställa in cupen.

– Vi stämde av med våra egna spelare och kollade om vi skulle köra cupen även om det inte får vara någon publik för att det är viktigt att kora det bästa laget. Men de bara tittade på oss och sa att det inte är roligt om inte läktarna är fulla, säger klubbens ordförande Eva Wikman.

Kora bästa laget

För syftet med cupen är såklart att kora Trollhättans bästa futsallag, men cupen är lika mycket en folkfest. Runt 1 500 personer brukar följa sitt favoritlag på plats i Arena Älvhögsborg respektive dag.

– Det är inte varje dag man får spela inför 1 500 personer, det är det som är det fräcka med hela cupen. Så det kändes inte som att det blev samma grej utan publiken, säger Eva Wikman.

Ekonomisk smäll

Det är inte bara folkfesten som uteblir, för BoIS blir det även en ekonomisk smäll.

– Det är en rejäl smäll, och lönsamheten sitter i publiken. Vi kommer söka coronastöd för detta i början av nästa år. Det är flera 100 000 som det handlar om, det påverkar en förening som tjänar runt 50 000 om året. Så det är klart det är bekymmersamt, säger Eva Wikman.

Nu får BoIS i stället ladda om inför nästa. Då blir det två jubileum, dels fyller klubben 75 år, dels är det 45 år sedan Mellandagscupen spelades för första gången.