Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Mer avslappnad Sylaj leder VFK:s juniorer

Så sent som i våras ledde han Vänersborgs FK:s A-lag. Sedan klev Gzim Sylaj självmant av och nu leder han klubbens juniorer i stället.
– Det är något helt annat att åka till träningarna nu, berättar han.

Den 19 mars valde Gzim Sylaj att lämna posten som huvudtränare för seriefavoriten VFK. Anledningen var motivationsbrist.

– Jag är tvungen att vara ärlig mot mig själv, motivationen att ta mig till omklädningsrummet för träningar och match fem dagar i veckan finns inte längre. Därför valde jag att kliva av, sa Gzim till TTELA då.

LÄS MER: DIREKT: Trollhättans BoIS mot Vänersborgs FK

Drygt två månader senare ångrar han inte det beslutet.

– Nej, jag har inte ångrat mig en sekund över det beslutet. Det var inte ett beslut som kom över en natt utan det var veckors grubblande som ledde fram till det, berättar han.

Återfunnit motivationen i juniorlaget

I stället har han tagit över klubbens juniorlag, och nu känner han att motivationen börjar komma tillbaka.

– Det blir något annat med juniorfotboll. Det handlar om att utveckla spelare så att de förhoppningsvis kan ta en plats i A-laget i framtiden. Killarna är väldigt träningsvilliga och deras glädje smittar av sig på mig.

I helgen beger de sig till Torsbovallen för bortamatch mot Trollhättans BoIS. Huvudfokus ligger på anfallsspelet.

– Vi har tränat mycket försvarsspel under försäsongen och nu har vi förflyttat fokus till anfallsspelet. Jag vill se att vi kan etablera oss på offensiv planhalva och få till långa anfall, säger Sylaj.

TBIS ska spela en rakare fotboll

Motståndet lär vara revanschsuget efter förra helgens 0–4-förlust mot FC Trollhättan. TBIS-tränaren Ahmed Al-Hadad utlovar en resultatmässigt jämnare match mot VFK.

– Ja, fast det var spelmässigt jämnt även mot FCT. Det är klart att de var bra, men det var egentligen individuella misstag som skiljde lagen åt. Resultat speglade inte matchbilden, anser Al-Hadad.

Om Sylajs VFK ska få till långa anfall så Al-Hadads manskap stå för lite av motsatsen.

– Vi måste spela rakare än vad vi gjorde sist. Vi blev naiva mot FCT så att de kunde käka upp oss i pressen.