Ingen skräll, tack. Jens Gustafsson och hans mannar tänker inte underskatta VFK på lördag.
Ingen skräll, tack. Jens Gustafsson och hans mannar tänker inte underskatta VFK på lördag.

Norrköping lovar full cupsatsning

Fjolårets allsvenska serietrea mot ett division 2-lag. Men IFK Norrköping ställer ändå upp med det bästa manskapet när man i helgen gästar Vänersvallen för möte med Vänersborgs FK. – Det här är en jätteviktig match, säger Jens Gustafsson, huvudtränare i IFK.

ANNONS
|

IFK Norrköping är en av Sveriges i särklass största och mäktigaste fotbollsklubbar, med 13 SM-Guld på meritlistan. Det senaste guldet togs år 2015, under Janne Anderssons ledning.

Sedan dess har dock Janne gått och blivit Sveriges förbundskapten, och i stället är det nu Jens Gustafsson, med ett tränarförflutet i Halmstads BK och AIK, som har huvudansvaret över IFK:s A-lag. Gustafsson har hittills skött den rollen med den äran, och ledde IFK till tredjeplatsen i Allsvenskan förra säsongen.

Nu är det dock uppladdning inför Allsvenskan 2017 samt svenska cupen som gäller. Härnäst på schemat står lördagens cupdrabbning borta mot Vänersborgs FK. Matchen får betecknas som något av en måstematch för båda lagen, då båda kryssade i den första cupmatchen och det endast är ett av de fyra lagen i gruppen som går vidare till kvartsfinal.

ANNONS

– Den här matchen är väldigt viktig för oss. Vi satsar fullt på cupen och vill gå så långt som möjligt i den, berättar Gustafsson, som lovar att hans lag inte kommer ta lätt på uppgiften mot VFK.

– Det kommer bli tufft. Vi har blivit förvarnade av deras insats mot Halmstad (2-2) och har fullt fokus på att stå för en bra prestation på lördag, hävdar han, som utöver det dock inte har någon jättekoll på Vänersborgslaget.

– Som sagt, vet vi att de presterade bra mot HBK, men vi lägger allt fokus på vår egen insats.

Johny Daagh, reporter på Norrköpings Tidningar, tror också på att IFK formerar ett starkt manskap på lördag.

– De är nog väldigt sugna på att vinna efter det snöpliga krysset mot Örgryte (1-1) i den första cupmatchen. Därför tror jag att de kommer att ställa upp med sin bästa möjliga startelva, berättar Daagh, och målar upp den nyligen landslagsuttagna försvararen Linus Wahlqvist som spelaren publiken på lördag bör hålla ett extra öga på.

– Han kommer att gå riktigt långt, förespår Daagh.

ANNONS