Vänersborgs FK:s snabbe ytterback Anton Snibb var en plusvariant i segermatchen (4-0) mot Kortedala, tre poäng som gör att VFK nu bara har fyra poäng upp till kvalstrecket när fyra omgångar återstår.

Nu finns kvalspel inom räckhåll

Först seger mot Kortedala, och sedan beskedet att IFK Uddevalla "bara" fått en poäng mot bottenkrigande Gunnilse. – Nu går vi för det, säger Anton Snibb, snabbspringande ytterback i Vänersborgs FK.

|

Vad det handlar om för VFK:s del är kvalplatsen till division 1, som plötsligt finns inom räckhåll igen, trots lagets skrala inledning på hösten. Vändningen kom borta mot IFK Kumla, när Valon Gashi avgjorde sent (90+6) i den match VFK vann med 3-2. – Vi bestämde oss för att bygga vidare på det nu, och det tycker jag att vi visade från första minuten också, säger Anton Snibb. Och mot lite ljummet motstånd, Kortedala åkte i praktiken ur serien i och med förlusten på Vänersvallen, var det aldrig något snack. Pausledningen med 1-0, efter mål av just Snibb sedan han brutit in i mitten,var i underkant medan 4-0 vid full tid mer speglade styrkeförhållandena mellan de båda lagen. VFK:s skyttekung Valon Gashi såg redan tidigt i andra halvlek (50:e minuten) till att mer eller mindre punktera matchen med en snygg lobb för 2-0, och sedan fyllde Jonas Emanuelsson och Gashi på med var sitt ytterligare. Det faktum att Kortedalas målvakt Jonathan Tobiasson fick pris som matchens lirare i sitt lag ger också en bild av matchbilden. I hemmalaget gick samma pris till rivige vänsterbacken Snibb, som först bjöd på fotbollsgodis själv, och som efter matchen förärades en stor kartong med – choklad! Men mest nöjd verkade han ändå vara med att chansen till kval uppenbarat sig på nytt: – Så länge chansen finns ska vi absolut gå för det. Fotnot: VFK har kvar att möta Rynninge (borta), Skoftebyn (borta), Stenungsund (hemma) och Karlstad (borta).

Matchfakta VFK-Kortedala 4-0 (1-0) Målen: 1-0 (28) Anton Snibb, 2-0 (50) Valon Gashi, 3-0 (67) Jonas Emanuelsson, 4-0 (72) Valon Gashi. Domare: Bartek Svaberg. Publik: 280.