William Lundins FCT har drabbats av både skada och avstängningar till lördagens möte med Lundins förra klubb Stenungsund, och därför en match omgärdad av speciella känslor.
William Lundins FCT har drabbats av både skada och avstängningar till lördagens möte med Lundins förra klubb Stenungsund, och därför en match omgärdad av speciella känslor. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Nu har William funderat klart

Ingen Johan Lundgren, ingen Marcus Knutsen och ingen Adam Engelbrektsson. Det är ett till vissa delar vingklippt FC Trollhättan som tar sig an Stenungsunds IF i sin fortsatta jakt på serieseger.

ANNONS
|

Den senaste veckan har FCT:s tränare William Lundin gjort som professor Balthazar.

Han har funderat... och funderat...

Och efter fredagens träning hade han bestämt sig för startelvan till lördagens match.

Hur den ser ut?

Det får vi inte veta.

– Jag vill inte ge bort några fördelar till Stenungsund, förklarar han.

Det går dock att dra rätt långt gångna slutsatser genom att studera FCT bakåt i tiden, från seriepremiären och fram tills nu.

Laget har till exempel startat samtliga 19 seriematcher enligt modellen 3-5-2.

– Sen har det hänt att vi ändrat under matchens gång, men startuppställningen har varit densamma.

ANNONS

Till lördagens match, som för övrigt livesänds på ttela.se med Johanna Josephsson som kommentator, blir det däremot en del rotation av olika anledningar.

– Så här års blir det alltid skador och avstängningar.

Det förstnämnda har drabbat Adam Engelbrektsson, som slitit av korsbandet och spelat klart för säsongen, medan Johan Lundgren-Marcus Knutsen båda samlat ihop till tre gula kort.

Mot den bakgrunden – och hur FCT-tränaren valde att formera om trupperna under matchens gång mot Gauthiod senast – är det ingen kvalificerad gissning att Lundin på sin kammare kommit fram till att:

... Adam Sävhage tar plats i trebackslinjen.

... Alen Kasumovic flyttas upp bredvid Jonas Emanuelsson, och Emil Niklasson går in till vänster på mittfältet.

... Tobias Berntsson tar plats bredvid Josef Daoud på topp.

När det gäller Sean Conaboy, mittfältaren som fått stora delar av säsongen spolierad, så har han i dagarna opererat sin onda rygg.

– Det gick bra, om en vecka tror vi att han kan börja aktivera sig, säger Lundin.

Fotnot: Professor Balthazar är en animerad TV-serie från Kroatien, producerad i 59 avsnitt mellan åren 1967-1977. Källa: Wikipedia

ANNONS