Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Har glöden kvar. Per Hallberg fortsätter som FCT:s ordförande ytterligare ett år. Målet är givet. – Går vi inte upp i division 1 har vi misslyckats.

”Nu måste FCT lyfta”

Nedflyttning till division 2 och nedlagt U19-lag. Men glöden finns kvar hos FCT:s ordförande Per Hallberg. – Fast nu måste lyftet för klubben infinna sig, säger han.

Degraderingen till division 2 var en chock för FCT, medger Per Hallberg, som på tisdagskvällen enhälligt omvaldes till klubbens ordförande för ytterligare ett år.

Han går nu in på fjärde året i rollen som ordförande. Och han brinner lika mycket nu, som när han tog på sig uppdraget första gången våren 2014.

– När jag tog på mig det här uppdraget var det för att jag ville jobba ideellt med grejer som jag vill ta med mig mina barnbarn på. Jag vill att de ska kunna se på elitfotboll i Trollhättan och då blev det naturligt för mig att välja FCT. Det är likadant fortfarande.

Hur tycker du att föreningen har utvecklats under de här tre åren?

– Ekonomiskt och organisatoriskt har det förbättras. De bitarna har gått bra och för 2016 gjorde vi ett plusresultat på 400 000 kronor. Men nu måste FCT lyfta även på planen.

Där har framgångarna minst sagt varit mediokra. Per Hallberg har varit med om en uppflyttning och två nedflyttningar under sina år vid rodret.

– Och nu harvar vi i division 2 igen, konstaterar han och uttrycker besvikelse över de sportsliga resultaten 2016.

– Det var orytmiskt och obalanserat. Vi fick inte ut lagets potential på planen.

Degraderingen till division 2 har inneburit sänkt elitstöd från kommunen, från 750 000 kronor till 675 000 kronor.

– Fast det kan vi hantera.

Värre är då avsaknaden av ett eget U19-lag. Klubben tvingades ta beslutet att lägga ner laget i höstas, eftersom majoriteten av spelarna istället valde A-lagskontrakt med andra klubbar i division 2 eller lägre ner i seriesystemet.

– Det påverkar oss inte nu, men det är klart att det är en svaghet i ett långsiktigt perspektiv att inte ha ett eget U19-lag.

Vilken målsättning har ni med årets säsong?

– Vår ambition är att gå upp i division 1. Gör vi inte det har vi misslyckats. Men det kommer inte att bli lätt. Karlstad BK, Vänersborgs FK och Skoftebyn blir tuffaste motståndarna. Kanske även IFK Uddevalla.

Hur ska ni nå målsättningen då?

– Vi har en mycket meriterad tränarstab. Tor-Arne Fredheim är en kravställare och kommer att tillföra mycket till vår trupp. Vi kommer att få se ett helt annat positions- och spelsystem än förra året och jag tror att vi kommer att kunna använda den kollektiva kraften bättre än tidigare.

Vilka är de viktigaste sakerna för styrelsen att jobba med under året?

– Det är två saker. Det ena är att vi har tio dagar på oss innan transferfönstret stänger. Vi behöver en målvakt till och ytterligare ett par utespelare klara innan dess.

– Det andra är att jobba med vårt långsiktiga mål att bli ett elitlag och samtidigt gå med ekonomiskt överskott. Vi har lån på 1,2 miljoner kronor, som vi behöver amortera av inom några år.

Om jag träffar dig om sju månader igen, när serien är färdigspelad, vad hoppas du på att säga då?

– Mattias, vi gick upp!