Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Oavgjort i bottenderbyt

Bottenmötet mellan Skoftebyns IF och Vänersborgs IF blev en jämn tillställning utan ett segrande lag. De 512 åskådare som hade sökt sig till Nysätra fick dock se en böljande match, några fina lägen och en dos heta känslor.

Det blev en solig kväll på Nysätra IP när det första av veckans Tvåstadsderbyn gick av stapeln på onsdagskvällen. Skoftebyn ville vända den negativa trenden mot bottenkollegan VIF, en motståndare som fått upp farten med två raka segrar inför matchen.

Spelet i inledningen av matchen var något tillknäppt, och i en situation där inget av lagen riktigt lyckades greppa tag i taktpinnen så skapade de varsin farlig omställning.

Skoftebyns Martin Lundgren fick ett läge redan efter en minut, men det blev ännu farligare när VIF:s Moussa Taher lyfte bollen över en utrusande Michael Källehult i Skoftebyns mål. Bollen studsade dock retsamt över ribban.

I takt med att klockan tickade uppåt så skaffade sig hemma- laget ett övertag, och med det kom också målet i den 23:e matchminuten. Hampus Ekström sköt 1-0 från en position utanför straffområdet medan VIF-målvakten Markus Mäkinens sikt var skymd.

David Bennhage var tillbaka från start i Vänersborg och hade ett skott utanför stolpen mot slutet av den första halvleken, men blev annars ganska isolerad i sin anfallsposition.
SIF:s utpräglade målskytt Linus Ewenborg hade ett desto fler chanser men fick antingen se skotten gå utanför eller räddas av Mäkinen.

Derbykänslorna tog stundtals över i den andra halvleken och irritationen var påtaglig från olika håll.

– Båda lagen ligger ganska pyrt till, det är derby och många ute på planen känner varandra väl, förklarade Skoftebyns lagkapten David Bryngelsson.

Medan domaren delade ut gula kort till SIF-spelare så jobbade sig Vänersborgs IF tillbaka in i matchen. När Alexander Adolfsson efter en timmes spel kvitterade till 1-1 på retur efter en utmärkt enhandsräddning av Källehult så kändes det ganska logiskt.

De sista tio minuterna försökte hemmalaget forcera in ett segermål, men de riktigt heta lägena uteblev. 1-1-resultatet ledde inte till något jubel från något håll vid slutsignal, men var på det hela taget ett ganska rättvist utfall.

– Man är ju ofta lite enögd och jag tycker att vi har lite vassare lägen. Det är en besvikelse helt klart, trots att vi spelar ganska bra, säger David Bryngelsson.

Kaptenskollegan i VIF, Alexander Adolfsson, visade inte heller någon större glädje över det oavgjorda resultatet.

– Vi spelar borta och hämtar upp ett underläge, men det går inte att jubla över 1-1, säger han.