Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Engagerad. Patricia Daoud brinner för föreningslivet och har med sin entusiasm och förmåga att se möjligheter blivit en profil i Trollhättan. Nu tar hon även klivet in i Västergötlands Fotboll-förbunds styrelse.

Patricia tar plats i styret

Efter många års engagemang inom IFK Trollhättan tar Patricia Daoud klivet in i Västergötlands Fotbollförbunds styrelse. – Jag vill ge fler möjlighet att ta del av fotboll, säger hon.

När Patricia Daoud blev tillfrågad av valberedningen att ingå i VFF:s styrelse kände hon sig hedrad.

– Det är ett förtroendeuppdrag. Det är en ära att ha blivit tillfrågad och uppdraget känns spännande, berättar hon.

Men hon behövde viss betänketid för att kunna bestämma sig.

– Det var framför allt ur tidsperspektiv som jag behövde tänka över saken. Jag är engagerad i annat föreningsliv också och är, utöver IFK Trollhättan, även bland annat med i Västergötlands Idrottsförbunds styrelse. Jag behövde lite tid på mig innan jag bestämde mig för att tacka ja.

Och vid VFF:s årsmöte den 25:e februari valdes hon in som ny leda-mot.

Idrotten ligger Patricia Daoud varmt om hjärtat. Men hon har egentligen inget gediget fotbollsintresse sedan barnsben. Det är framför allt frisbee och ridsport som hon har brunnit för.

Men när hon träffade sin blivande man, som var fotbollsspelare, växte hon in även i fotbollens värld.

– Man kan säga att jag är ingift i en stor fotbollsfamilj. Min man och alla hans bröder med familjer är fotbollsintresserade så de senaste 20 åren har präglats mycket av fotboll.

Patricia Daoud har genom sin glödande energi bidragit till att bredda och lyfta IFK Trollhättan som förening. Barn och ungdomar, inte minst flickor med utländsk bakgrund, har genom föreningens engagemang getts möjlighet till en meningsfull fritid genom fotbollen.

Det är framför allt där Patricia ser sina frågor inom Västergötlands Fotbollförbund.

– Jag vill att alla människor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. Och jag kan se vilken stor skillnad fotbollen gör.

Patricia Daoud fortsätter.

– Fotboll är en världssport och ett fantastiskt verktyg, men många föreningar här i Sverige ställs inför andra utmaningar i dag än för tio år sedan. Man kan inte alltid jobba på samma traditionella sätt som tidigare. Ganska mycket handlar om inkluderingsarbete – hur tar man till exempel tillvara nya talanger som kommer från andra kulturer? Hur kan ledare få den hjälp de behöver för att möta ungdomar ur andra etniciteter från andra länder? Där hoppas jag kunna bidra med mina erfarenheter från arbetet inom IFK Trollhättan och det sociala projektet Ung Fritid/Hållbar Utveckling som vi har tillsammans med Trollhättans stad.

Har du själv någon ledarförebild inom idrotten?

– Jag har många förebilder, men de som jag ser dagligen, alla de ledare som lägger ner 20-25 timmar ideellt arbete varje vecka för att det ska fungera inom IFK Trollhättan och föreningslivet överlag, det är de som är mina stora förebilder.

Hur många kvinnor är ni i Västergötlands Fotbollförbunds styrelse?

– Det är fyra män och fyra kvinnor i styrelsen. Valberedningen har de senaste åren jobbat aktivt ur perspektiven kön, ålder och geografisk spridning.

På tisdag i nästa vecka har den nya styrelsen sitt första möte – en videokonferens via Skype.

– Det underlättar oerhört att emellanåt kunna hålla möten på det sättet. Det ökar möjligheterna till att få bredd i styrelsen. Jag tycker att förbundet tänker nytt och rätt och det ska bli roligt att arbeta i den nya styrelsen.