Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pernilla Larsson kommer skriva krönikor för TTELA under fotbolls-VM i Frankrike. Bild: Johanna Josephsson

Pernilla Larsson TTELA:s expert under VM

Förra VM var hon på plats för att döma, den här gången får FIFA-domaren Pernilla Larsson följa mästerskapet hemifrån soffan.
– Det blir häftigt det med, säger hon.

Pernilla Larsson började döma fotboll 1997, sedan dess har hennes meritlistan vuxit sig imponerande lång. Över 200 matcher och 15 säsonger i damallsvenskan, tio år som FIFA-domare, Champions League, EM i Holland, VM i Kanada, U20-VM i Japan och mycket mer.

– En av de mer minnesvärda matcherna är finalen i VM-playoffet mellan Holland och Schweiz. Den spelades i Holland och det var fullsatt på läktaren, det var en riktigt riktigt cool match. Det var sjukt bra stämning och stod så mycket på spel, berättar hon.

LÄS MER: Så går det för Sverige i fotbolls-VM – lokala profiler tippar

VM 2015 var såklart också speciellt. Då var Pernilla Larsson på plats i Kanada och dömde gruppspelsmatchen mellan Japan och Kamerun.

– Det är väldigt få som får uppleva något sådant här, sa hon till TTELA efter mästerskapet.

Den här gången blir det till att följa VM i Frankrike hemifrån.

– Det är superbra att Frankrike arrangerar, de är sjukt bra på det och där finns redan ett jättestort intresse för damfotboll. Det är alltid mycket folk på matcherna och folk köer utanför för att få de stora stjärnornas autografer. Jag tror det kommer ge en bra skjuts till damfotbollen.

LÄS MER: Pernilla Larsson: Låt VM bli en kick off för fotbollstjejer

Under VM i Frankrike kommer Pernilla Larsson vara TTELA:s expert och skriva krönikor i tidningen och på ttela.se varje vecka.