Premiären avklarad för FC Trollhättan

FCT:s historiska premiärmatch är över. Den slutade i förlust, men trots nederlaget är lagkaptenen Ida Pettersson nöjd med insatsen.
– Jag är jättestolt över tjejerna, säger hon.

ANNONS
|

Det var inför hundratalet åskådare som FC Trollhättans damlag spelade sin första, historiska match när Uddevallaklubben IK Rössö stod för motståndet.

Likt de kylslagna åskådarna kunde konstatera var matchinledningen inte den mest underhållande.

Men därefter hände desto mer, framför allt från FCT:s sida.

Först spelades Ida Österberg fram till ett friläge som blockerades i sista stund, och sedan petade Amanda Aronsson in en boll vid den bortre stolpen – som dessvärre vinkades av för offside.

När sedan Kaltrina Brahimaj höll sig framme och gav Rössö ledningen var det aningen orättvist sett till matchbilden.

– Jag tycker vi inledde fantastiskt bra. Vi gör precis det vi har pratat om, är aggressiva och jag tycker vi lika gärna kunde lett med 2–0 i paus. I stället gör vi en bjudning som man inte får göra och då blir det mål, säger Ida Pettersson.

ANNONS

"Kan bli riktigt bra”

Tillställningen på Fridhemsvallen visade sig vara en match med två ansikten; en första halvlek där FCT tog initiativet och styrde spelet – följt av en andra halvlek där rollerna var ombytta.

Ju längre matchen led tappade FCT i organisationen och när slutsignalen ljöd signalerade resultattavlan 3–0 till Rössö.

– Det är ett helt nytt lag och ett nytt spelsystem. Det tar tid att lära känna varandra, men jag är jättestolt över tjejerna och jobbet vi lägger ner. Sedan att det blir några mål bakåt ... vi möter ändå ett elitettanlag, att förlora med tre mål kan jag köpa, fortsätter Ida Pettersson.

Var det några bitar i spelet som föll på plats?

– Jag tycker att jag, Stina (Österberg), Amanda (Aronsson) och Meia (Eriksson) hittar ett bra anfallsspel i första halvlek och skapar lägen. Det gäller bara att vi spetsar till dem och får lite mer tajming i det hela. Då kan det bli riktigt bra.

Noterbart var att Pettersson tog hand om samtliga fasta situationer, även de som togs från mittlinjen, samtidigt som majoriteten av utespelarna fyllde på i straffområdet.

FCT:s förhoppning är att laget ska kunna hota den vägen.

– Jag har tagit alla fasta situationer tidigare också, det finns en tanke med det helt klart. Jag tror vi kan bli farliga där, vi har många starka spelare i luften, säger Ida Pettersson.

ANNONS

IK Rössö – FC Trollhättan 3–0 (1–0)

Träningsmatch, Fridhemsvallen

Målen: 1–0 Kaltrina Brahimaj (37), 2–0 Saga Fredgren (51), 3–0 Vendela Stenberg (67).

De startade för FCT: Amanda Nordberg – Tess Wimmerstedt, Stina Högemark, Ellen Hultberg – Stina Österberg, Elvira Hasanovic Carlborg, Ellen Bengtsson, Johanna Magnusson – Meia Eriksson, Ida Pettersson, Amanda Aronsson.

Avbytare: Elin Gustafsson, Ebba Jensen, Ida Hägnander, Stella Hagstedt, Mila Berg, Greta Larsson, Ida Rohdin, Tuva Wedenström, Ida Kristoffersson, Stina Högemark.

LÄS MER:Aronsson lockades hem – för att göra mål

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS