Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

211128 IFK Göteborgs Robin Söder innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Östersund den 28 november 2021 i Göteborg. 
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0220 Bild: MICHAEL ERICHSEN
211128 IFK Göteborgs Robin Söder innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Östersund den 28 november 2021 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0220 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Robin Söder får ny roll i IFK Göteborg: ”Känns riktigt bra”

Sent under hösten meddelade Trollhättebon Robin Söder att han gjort sin sista fotbollsmatch som spelare för IFK Göteborg.
Nu står det klart att 30-åringen blir ny scout i den allsvenska klubben.
– Detta är en del av fotbollen som alltid har intresserat mig, säger Robin Söder.

Det var i slutet på den gångna säsongen som den 30-årige anfallaren Robin Söder meddelade att det inte skulle bli någon fortsättning som spelare i IFK Göteborg. Anledningen var de skador som Trollhättebon tvingats kämpa emot och han kände helt enkelt att kroppen inte längre håller för elitfotboll på den nivån.

Därefter har Robin Söder trots allt hintat lite om att det trots allt kan komma att sparkas lite boll i sommar – och att Skoftebyns IF då är ett alternativ.

LÄS MER: Robin Söder och Skoftebyns IF i dialog om framtiden

– Vi får se lite hur kroppen mår. Jag är rätt så nöjd om jag kan ta mig ut och springa några dagar i veckan. Det är klart att när det blir april och gräsplanerna ser rätt så goa ut så kanske man går och tränar med Skoftebyns lag eller liknande där jag bor, sa Robin Söder till BBpodd för drygt en månad sedan.

”Känns riktigt bra”

Skoftebyns IF bekräftade sedan för TTELA att man varit i dialog med Söder om den kommande säsongen.

– Vi har hört av oss. Vi har öppnat dörren för honom, men det är inget långt gånget. Vi ser det lite som ett långskott, sa Skoftebyns huvudtränare Thomas Röhne.

Om Skoftebyns IF får sitt superförvärv till våren eller inte återstår att se, men klart är nu i alla fall att Robin Söder fått sitt första stora uppdrag efter elitkarriären som spelare. Han blir nämligen ny scout i IFK Göteborg.

– Det känns riktigt bra att vi knyter just Robin till vår organisation. Han är väldigt motiverad att ge allt sin nya roll precis som han gjorde på plan för Blåvitt, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

LÄS MER: Fotbollsklubbens uppmaning till Trollhättebon: ”Ta ut ungen i förtid”

Robin Söder själv är glad över sin nya roll och att den dessutom är i just IFK Göteborg.

– Det känns såklart väldigt roligt och spännande med det nya jobbet. Detta är en del av fotbollen som alltid har intresserat mig. Att få påbörja arbetet just i Blåvitt känns toppen. Det är det bästa stället att vara på, säger Robin Söder.