Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ronja Henriksson (till vänster, här med tvillingsystern Maja) har flyttat till Italien och skrivit kontrakt med serie C-klubben Spezia. Bild: Simon Andersson
Ronja Henriksson (till vänster, här med tvillingsystern Maja) har flyttat till Italien och skrivit kontrakt med serie C-klubben Spezia. Bild: Simon Andersson

Ronja Henriksson skriver proffskontrakt i Italien

Hon kom hem från college i USA och förstärkte Lödöse Nygård under sommaren. Nu har 22-åriga Ronja Henriksson flyttat till Italien och skrivit på sitt första proffskontrakt.
– Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, säger Henriksson till Alekuriren.

Tillsammans med tvillingsystern Maja har Ronja Henriksson varit en av LNIK:s mest tongivande spelare under den gångna division 1-säsongen. Duon kom hem och förstärkte laget efter att ha avklarat sitt andra år på college borta i USA och för Majas del har det blivit en återresa till college under hösten, men Ronjas väg blir nu en annan.

22-åringen har nämligen skrivit på sitt första proffskontrakt i karriären och har redan nu begett sig iväg till Italien för att kastas in mitt i brinnande säsong.

Processen blev dock längre och tuffare än hon hoppats.

– Före jul provtränade jag i två italienska klubbar och en av dem i Lucca, Toscana, gav mig ett fint kontraktsförslag – men på grund av den rådande coronasituationen kunde de inte längre ge mig kontraktet. Jag hade sagt upp mig från mitt jobb och hyrt ut min lägenhet. Det var jobbigt, berättar Ronja Henriksson för Alekuriren.

”Ser tillbaka på lilla Ronja”

Men istället dök en öppning upp i serie C-klubben Spezia som satsar mot att avancera upp mot den italienska andraligan. Ronja Henriksson blir nu en del i den satsningen och ansluter till laget som redan påbörjat säsongen.

Henrikssons kontrakt med klubben är skrivet fram till sommaren och hon kommer nu att spela fotboll på heltid.

– Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Jag ser tillbaka på lilla Ronja som sa att hon ville bli fotbollsproffs. Det känns helt fantastiskt, säger Henriksson och beskriver sin målsättning i Italien på det här sättet för Alekuriren:

– Jag vill komma in i laget med min energi och fotbollskunskap. Jag har den största vinnarskallen, att förlora finns inte i min värld och det har jag lärt mig i USA.

TTELA söker Ronja Henriksson.