Trollhättans BoIS, IFK Trollhättan, Edet, Skoftebyn och Göta spelade sina 1/32-delsfinaler ikväll. Så gick det i dem.

|

BoIS vidare i DM efter derbyvinst mot IFK

IFK Trollhättan - Trollhättans BoIS 0-2

Det började trevande på Torsbovallens konstgräs under onsdagskvällen när Trollhättelagen BoIS och IFK Trollhättan möttes i 1/32-delsfinal av DM. När första halvlek blåstes av hade inget av lagen haft någon direkt målchans. Division 3-laget BoIS, som förra säsongen gjorde IFK sällskap i division 4, hade bara ett knappt övertag i form av ett skott över mål. Andra halvlek började som den första slutade, men ökade i intensitet ju längre tiden gick. I minut 75 lyckades till slut inbytte Anton Westman peta in 1-0 till BoIS i öppet mål efter att IFK:s målvakt Sevdaim Hajra inte lyckades få grepp om bollen.

I 80:e minuten fick IFK ett jätteläge att kvittera när BoIS målvakt Robin Johansson tappade bollen och en IFK-spelare kunde skjuta bollen mot öppet mål. Dock räddades bollen på mållinjen av en BoIS-hand som tillhörde Lukas Wikman. Domare Tobias Hane visade då rött kort och gav straff till IFK.

– Jag halkar och armen flyger upp. Det var inte helt meningen, sa Wikman.

Straffen sköts, men Robin Johansson räddade och såg ut att vinna matchen åt sitt lag.

Då klev Anton Westman fram och sköt in sitt och BoIS andra för dagen.

– Det var en tät match från början, men det var gött att göra mål, sa en andfådd hjälte efter matchen.

Segern innebär att BoIS nu får möta Borås AIK, som slog ut Gerdskens BK i sin 1/16-delsfinal.

Edet mot Elfsborg tack vare Felix

Nossebro - Edet 2-3

Underläge 0-2 redan efter tio minuter, men inte ens det kunde stoppa Edet. – Killarna jobbade på ändå, vi malde ned dem, sa Klas Arvidsson. Edet kostade dessutom på sig att missa en straff, vid ställningen 2-0 till Nossebro, innan man började den målmässiga vändningen. Tim Dalek, Mats JOhansson och Felix Johansson målskyttar. I nästa omgång (1/16-final) ställs Edet mot Elfsborgs U21.

Luften gick ur Göta till slut

Göta - Vara 2-4

Två gånger kom Göta tillbaka från underläge och kvitterade, men inte längre än så. – När vi utjämnade till 2-2 trodde jag på seger, men när Vara gjorde sitt tredje mål gick luften ur oss, säger Tobias Carlsson, assisterande tränare i Göta. Rickard Vikingsson och Niclas Graff var målskyttarna i hemmalaget, där skador sista 20 minuterna ställde till det. – Det gjorde att vi fick göra många byten och omdisponeringar i laget, säger Carlsson.

Skoftebyn vidare utan problem

Gauthiod - Skoftebyn 0-7

Lätt vunnet säger man i travets värld, men det passar även på Skoftebyn. – Vi gjorde första målet redan i den andra minuten, och sedan rullade det på, säger Johan "Båten" Andersson i Skoftebyn. Redan i paus hade gästerna gått ifrån till 4-0, och sedan fyllde man på med ytterligare tre fullträffar i andra halvlek. – Positivt är att vi håller fokus, och fortsätter att göra mål, det går inte att begära mer. Nu stod Paul Khajo (bilden), tillbaka på Nysätra efter en sejour i FC Trollhättan, för tre mål, skyttekungen Linus Ewenborg och Erik Johansson för två fullträffar vardera. I nästa omgång ställs Skoftebyn mot Främmestad.