Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
"Nu vill jag att ni gör så här". När Håkan Sandersson, tränare för Trollhättans FK Halvorstorps IS:s tjejer, instruerar inför en övning gäller det att lyssna, och det är precis det som Vanessa da Costa, Sofie Sandersson och Sanna Jensen gör. Bild: Ulf Thuresson

Sandersson är tränare för Trollhättans talangfabrik

Håkan Sandersson kallar laget för Trollhättans mest talangfulla.
Döm själva när Trollhättans FK Halvorstorps IS:s flickjuniorer möter Gauthiod i träningsmatch på Stavrelunds IP på lördag.
Matchen ser du direkt på ttela.se

Pandemin fortsätter att hålla svensk seniorfotboll i ett järngrepp, men för ungdomar upp till 18 år är det tillåtet att spela träningsmatcher.

– Och för oss är det jättebra att få de här matcherna, konstaterar TFK HIS-tränaren Håkan Sandersson.

LÄS MER: DIREKT: Se TFK/HIS mot Gauthiod

Anledningen är förstås att spelarna i TFK HIS:s a- och u-trupp är mycket unga tjejer och därför kan spela även när det som nu handlar om juniornivå.

– Fyra tjejer mot Gauthiod kommer att vara med i startelvan när det blir dags för seriespel i ettan, kanske till och med fem.

Till den kategorin hör Amanda Aronsson, Ebba Hallberg och Meia Eriksson, och spelare att hålla ett extra öga på under eftermiddagen är en trio som alla är 15 år: Tilda Sandersson, Ellen Bengtsson och Engla Lennartsson.

Alla tre med namn som förpliktar när det gäller fotboll i Trollhättan.

Tilda är Håkans egen dotter, Ellen är syster med Emilia Bengtsson, landslagstjejen som numera återfinns hos Lidköpings FK och i elitettan, och Englas pappa är Daniel Lennartsson, han som är sportchef i FC Trollhättan.

– Det är inte många lag i Västergötland som skulle slå oss om vi hade spelat ett DM på juniorsidan i år, hävdar Håkan Sandersson.

En turnering som TFK HIS vann 2018 (3-1 mot Lidköping) medan det blev knapp finalförlust i fjol (1-2 mot Falköpings KIK) sedan Meia Eriksson svarat för reduceringsmålet i andra halvlek.

"Något alla klubbar strävar efter"

– Att vi kan fylla på med spelare från egna leden hela tiden är jättepositivt, det är ju det som alla klubbar i världen strävar efter.

Funderingar kring Gauthiod?

– De kanske är bättre än oss rent fysiskt, men fotbollsmässigt ska vi se till att de får det jobbigt.

Från träningen i torsdags på soldränkta STIP noterar vi också att Linn Wester, nyförvärv till den här säsongen från Skoftebyns IF, är på väg tillbaka efter skada.

– Det här var hennes första träning med boll sedan hon kom till oss, säger Sandersson.

TFK HIS är i år nykomling i division 1 Norra Götaland, en serie som på grund av coronakrisen kommer att genomföras i form av enkelserie.

Om man kommer igång som planerat inleder laget den 14 juni borta mot Säffle SK, i samma serie spelar även stadskollegan Skoftebyn och närliggande Lödöse Nygård.