Se filmen med Håkan Mild som nybliven svensk mästare

Det råder EM-feber i Sverige just nu. Det blågula landslaget inledde med 0–0 mot Spanien och följde upp det med en 1–0-seger mot Slovakien. En som vet hur det är att prestera i landslaget är Håkan Mild.
– Jag tror att Sverige åtminstone kan nå en kvartsfinal, säger fotbollsprofilen.

ANNONS
|

De stora folkfesterna som vi vanligtvis förknippar med fotbollsmästerskapen har inte kunnat bli av i år. Men det hindrar inte intresset för årets EM.

En som mycket väl vet hur det är att spela i stora mästerskap – och dessutom ta mästerskapsmedalj är Trollhättesonen Håkan Mild.

Här är filmen med Håkan Mild från 1990

– Jag har många fina minnen från landslaget där givetvis VM-bronset från -94 är det största. Jag var ganska ung då också så det var väldigt stort, säger Håkan Mild.

TTELA har grävt i arkivet och hittat en intervju med den då 19-åriga fotbollsprofilen från 1990. Då var han nybliven svensk mästare med IFK Göteborg och A-landslaget var fortfarande bara en dröm.

ANNONS

– Världen ser lite annorlunda ut idag jämfört med när jag debuterade i landslaget 1991. Men Sverige är generellt bra på att hålla ihop gruppen och det är en stryka. Det är lätt att gå varandra på nerverna när man umgås så tätt under en längre tid, så det gäller att hålla ihop och där vet jag att Janne Andersson gör ett bra jobb, säger Håkan Mild.

Sverige står just nu på fyra poäng i EM-gruppspelet. På onsdag klockan 18.00 väntar Polen i den sista gruppspelsmatchen.

LÄS MER:Helgprofilen – "Det tar tid att komma vidare”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS