Sebastian Eriksson klar för IFK Göteborg

Här är Blåvitts nästa hemvändare. Sebastian Eriksson, 31, är klar för IFK Göteborg. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022.
– Kamratgården är hemma för mig. Blåvitt är som en familj och det är här jag vill vara, säger Eriksson.

ANNONS
|

Det blev ett halvår i Genoa för Sebastian Eriksson.

Men sedan i somras har den rivige mittfältaren varit kontraktslös.

Fram tills i dag.

Eriksson, som tränat med IFK Göteborg, har i dag tecknat ett avtal över 2,5 år med sin gamla klubb.

Sebastian Eriksson klar för Blåvitt: ”Hemma för mig”

– Skönt att allt är klart. Kamratgården är hemma för mig. Blåvitt är som en familj och det är här jag vill vara. Jag känner en stor trygghet här. Samtidigt har det hänt mycket under det här halvåret. Det är spännande att komma tillbaka och målet är att hjälpa laget att börja klättra i tabellen, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Tränaren Poya Asbaghi är nöjd med sitt tillskott.

– Det är uppenbart för alla vad Sebastian tillför till vårt lag. Han har energin, viljan och vinnarmentaliteten som kommer att stärka gruppen. Han tillför en bredd och spets som kommer att ge oss många fler alternativ ute på planen. Jag ser fram emot att ha honom hos oss på riktigt igen, säger Asbaghi.

Jagar vänsterback från Malmö FF

Kennet Andersson, sportchef:

– Det känns väldigt bra att få tillbaka Sebastian till oss. Han har ju varit här och tränat med oss den senaste tiden. När vi satte oss ner och började prata framtid var det uppenbart att det är en framtid vi vill ha tillsammans. Han har precis den attityd vi vill ha, säger Andersson.

I fredags återvände Pontus Wernbloom, 34, tillbaka till IFK Göteborg efter elva år i utlandet.

Enligt Aftonbladet är också MFF:s unge vänsterback Yahya Kalley, 19, på ingång.

Det svenska transferfönstret stänger vid midnatt den 25 augusti.

Sebastian Eriksson återvänder till IFK Göteborg för fjärde gången i sin karriär.

Senast efter ett mardrömsäventyr i coronadrabbade Italien.

–Oj. Jag har haft en väldigt speciell tid som varit fruktansvärt tuff både privat och mentalt. Fotbollen har verkligen kommit i tredje hand. De här veckorna i Sverige som jag varit hemma har jag bara försökt att må bra igen och känna mig fri igen. Jag har inte tänkt på fotboll alls. Det får lite växa fram nu under ett par veckor vad jag vill göra med mitt liv och min fotboll. Det är det jag ska klura ut nu, sade Sebastian Eriksson till GP i fredags.

ANNONS

LÄS MER:Sebastian Eriksson om helvetet i Italien och framtidstankarna

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS