Sebastian Eriksson spelar i IFK Göteborg även 2023.
Sebastian Eriksson spelar i IFK Göteborg även 2023. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sebastian Erikssons kontrakt med IFK Göteborg förlängt

Han är en av fansens stora favoriter och nu står det klart att det blir ytterligare ett år i den blåvita tröjan.
Sebastian Eriksson har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg.
– Jag har sagt det många gånger förr, att det är här jag vill vara, säger Åsebrosonen till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Sebastian Eriksson har fått slita hårt mot sin skadeproblematik det här året efter att han redan under 2021 slet av sin ena hälsena. Dessförinnan har han också fått kämpa mot inte minst två korsbandsskador.

33-åringen tog sig trots allt, som alla tidigare gånger, tillbaka och fick en hel del speltid för IFK Göteborg under slutet av den nyligen avslutade säsongen.

Därefter var veteranen, som fostrades i Åsebro, tydlig med att han ville få chansen att fortsätta sin fotbollskarriär i IFK Göteborg.

Nu står det klart att så blir fallet.

Sebastian Eriksson och den allsvenska storklubben har kommit överens om att skriva kontrakt för ytterligare ett år. Supporterfavoriten blir kvar på Gamla Ullevi.

ANNONS

– Jag är extremt motiverad att bidra till att lyfta laget. Det känns väldigt bra att det blir en fortsättning. Jag har sagt det många gånger förr, att det är här jag vill vara. Kamratgården och Gamla Ullevi är hemma för mig, säger Sebastian Eriksson till Blåvitts hemsida.

”Vill bygga upp ett nytt Blåvitt”

Han berättar också vidare vad det är han främst vill bidra med till IFK Göteborg inför den kommande säsongen.

– Nu är jag en av de mer erfarna spelarna i laget och jag vill vara en person som man lutar sig mot. Jag vill vara med och bygga upp ett nytt Blåvitt med karaktär och kultur. Jag tror att mycket av vår framgång bestäms av hur vi agerar på träningar och i vardagen. Jag vill att det ska synas 2023, säger Sebastian Eriksson.

Nyheten om Sebastian Erikssons förlängning med IFK Göteborg har fått stort genomslag på sociala medier där stora delar av supporterskaran jublar åt att de får se Eriksson i laget minst en säsong till.

ANNONS