Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frederick Ofori Acheampong hoppade in och avgjorde när FCT vann borta mot Lindome.  Bild: Christian Flodin
Frederick Ofori Acheampong hoppade in och avgjorde när FCT vann borta mot Lindome. Bild: Christian Flodin

Sent ledningsmål bakom FCT:s seger mot Lindome

Det satt långt inne, men från ingenstans kom inhoppande Frederick Ofori fri och satte säkert 1–0.
Ett sent mål som gör att FC Trollhättan kan gå till sommaruppehållet som vinnare.
– Väldigt viktigt, säger William Lundin, tränare FCT.

Det var en tråkig och ganska långsam match som utspelade sig på Lindevi IP dagen innan midsommar. På ena sidan stod bottenlaget Lindome, på andra sidan FC Trollhättan med ambitioner att hänga på toppstriden. Två lag som med andra ord båda var i stort behov av en seger.

Det märktes dock inte på planen.

”Enastående prestation”

Tempot var under stora delar av matchen lågt och målchanserna få, men det var inget som störde FCT-tränaren William Lundin.

– Jag tycker vi gör en enastående prestation över 90 minuter. Vårt försvar sitter ihop bra och kompakt, och så är vi duktiga när vi får tag i bollen med ett kort passningsspel i kombination med ett bra kontringsspel.

Och det var just kontringsspelet som till slut bar frukt.

I den 81:e matchminuten, från vad som kändes som ingenstans, kom FCT på en omställning som startades i backlinjen, nickskarvades av Alibek Aliev till Kevin Liimatainen som frispelade Frederick Ofori som i sin tur säkert satte 1–0.

Alla tre inhoppare och matchhjältar.

– Det är ett fantastiskt fint fotbollsmål, och inhopparna gör det väldigt bra, säger William Lundin.

Matchen bjöd även på några andra chanser som är värda att nämna. Bland annat Adrian Helms nick i ribban i slutet av första halvlek på en frispark slagen av Alen Kasumovic. Och så Bernardo Morgados nick i början av andra halvlek, efter inlägg av Alexander Leksell, som David Olsson i hemmamålet precis kunde tippa över ribban.

Hörnor skapade oreda

Lindome å sin sida hade också möjligheter att göra mål. Framför allt på fasta situationer, och allra främst på deras hörnor som många gånger skapade oreda i FCT:s straffområde.

Men för deras del blev det ingen fullträff och Oforis mål blev matchavgörande. Det gör också att FCT kan gå till sommaruppehåll som vinnare, och dessutom med tätkänning inför omstarten.

– Det var väldig viktigt att vinna i dag, det är alltid skönt innan ett break. Och nu är det tajtare där uppe. Det är många som är med och fajtas och vi är en av dem efter den här segern, säger William Lundin.

För FCT väntar nu match i svenska cupens första omgång mot Vänersborgs FK på onsdag innan spelarna går på lite välbehövlig vila.

Lindome GIF-FC Trollhättan 0-1 (0-0)

Ettan södra

Målen: 0-1 (83) Frederick Ofori.

Varningar, Lindome: Richard Cindric, Ahmad Aljafari.

FCT: -.

Så startade FCT: Besarion Kodalaev – Alexander Leksell, Bernardo Morgado, Markus Karlsson – Alen Kasumovic, Noah Nilsson (46), Oussama Ali (64), Isaac Shaze, Enoch Adu (81) – Claes Nyman (75), Adrian Helm (75).

Avbytare: Johan Becker (mv), Samuel Rundqvist (81), Alibek Aliev (46), Axel Svenningsson, Kevin Liimatainen (75), Nils Berner (64), Frederick Ofori (75).

Läs TTELA:s direktrapportering från matchen här nedan: