Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sent segermål för Skoftebyn

I våras var det Skoftebyn som släppte in ett sent mål mot IFK Uddevalla.… Nu var situationen den omvända.… – En skön revansch, konstaterar tränaren Tobias Karnevi.

Kamratgårdens matchur visade 86 minuter när Christoffer Andersson – som hade bytts in bara sekunder tidigare – rann igenom och tryckte dit Trestadsderbyts enda mål.
– "Stoffe" är jättesnabb och vi hade pratat om det innan. IFK har ju lite långsamma ytterbackar, säger Karnevi.

Välkommet? Absolut. Men logiskt? Nja, tveksamt.
– IFK spelar ju rätt fyndigt, men det händer ingenting framåt. Och för vår del slog vi nog inte tre passningar i rad till varandra. Vi var inte bra.

Skoftebyn hade däremot marginalerna på sin sida den här gången. I slutminuterna träffade nämligen hemmalagets Ibrahim Tahini stolpen, varpå bollen rullade via mållinjen och sedan ut.
– De hade mycket boll men skapade inte många chanser de första 88 minuterna. Därefter hände det däremot en del, erkänner Tobias Karnevi.

I slutändan blev det dock tre poäng för Skoftebyn, som ett tag var kraftigt involverat i bottenstriden, men nu faktiskt har häng på en kvalplats uppåt.
– Det är skönt att ha närmare uppåt än nedåt, men det är lite för lätt att tro att kontraktet är klart. Det är 21 poäng kvar att spela om och mycket kan hända under de sista sju omgångarna.