Skôfta första lag att besegra VFK i damtvåan

Skoftebyns damer blev första lag att besegra seriefavoriten Vänersborgs FK. Man gjorde det på Nysätra IP. Och man gjorde det med 2–1 (1–0).

|

Skoftebyn dominerade matchen mot Vänersborgs FK i västra damtvåan från start. Matchen var för övrigt riktigt bra och höll ett bra tempo och emellanåt också ett fint passningsspel. Åtminstone från hemmalagets sida. Det dröjde dock till den 32:a minuten innan Skoftebyn kunde spräcka nollan. Irena Bliznac slog en hörna direkt i mål. – Vi ägde den första halvleken och styrde och ställde lite som vi ville, säger hemmalagets tränare Torben Christiansen. Några minuter efter paus gjorde Jessica Backman 2–0 på framspelning av Elin Carlsson, som slog en fin boll i djupled. Jessica Backman var kylig i avslutet när hon tittade upp och satte bollen intill stolpen förbi utrusande bortamålvakten Sofia Andersson. Men det blev ändå spänning i Tvåstadsderbyt. Bara två minuter efter 2–0-målet reducerade VFK:s Josefin Berg på ett långskott från 30 meter. Skottet seglade in strax under ribban. – Tycker att vi kommer in i matchen i den andra halvleken och är det bättre laget då, även om vi inte skapar tillräckligt många målchanser, säger VFK-tränaren P-A Lundqvist. Olyckligt för bortalaget var att målvakten Sofia Andersson skadade sig i ansiktet i en närkamp. – Hon blir nog borta några matcher, säger P-A Lundqvist. Mot slutet av matchen ställde Skoftebyn om defensivt till en 4-5-1-uppställning och stängde matchen. – En helt rättvis seger, menar Torben Christiansen som plussade för Elin Carlsson och Eva Andersson. VFK:s bästa spelare för dagen var målskytten Josefin Berg.