Skoftebyn var utan chans i bortamötet med IFK Uddevalla.

Skoftebyn föll med tennissiffror

En poäng räckte. IFK Uddevalla tog alla tre och vann med 6-1 mot Skoftebyn. Därmed är seriesegern säkrad. – Ett bevis på att vi gjort något jättebra, säger tränaren Mikael Alfredsson.

|

Serieledarna IFK Uddevalla hade chansen att säkra förstaplatsen i tabellen. Tabellfyran Skoftebyn kom till Agnebergshallen på onsdagskvällen för att försöka stoppa detta.

I IFK:s lag fattades ett par tongivande spelare, bland andra landslagsspelarna Marcus Gerd och Petrit Zhubi. Det innebar att andra fick kliva fram. Abass Hussein och Egzon Lajqi visade att det finns mycket kvalité att ösa ur Mikael Alfredssons trupp.

Gästerna från Trollhättan har bara förlorat en match av sex sedan lagen möttes i december, då med 4–1-vinst för IFK. Skoftebyn gjorde också matchens första mål, men det var en blixt från en annars klar IFK-himmel.

Ett långboll hamnade hos Gustaf Rådström som vinklade in 0–1 efter sju minuter. Hemmalagets övertag väntade några minuter till innan utdelningen kom.

Därefter var det i tur och ordning Abass Hussein, Albert Hiseni och Egzon Lajqi som ordnade 3–1-ledning före paus.

Trots några byten i halvtid – bland annat ersatte Craig Stephenson Joakim Andersson i målet – så fortsatte IFK-dominansen.

Fyran och femman kom tidigt och då kändes matchen över.

Senare blev det också 6–1 innan domaren blåste av. Efter matchen var det en nöjd Mikael Alfredsson som klappade om sina spelare.

– Vi har en bred trupp och jag var inte mer orolig i dag än inför någon annan match. Det märktes lite nervositet de första fem minuterna, efter det ägde vi matchen.

I och med förlusten i Uddevalla försvann chansen till en tredjeplats i tabellen för Skoftebyn.