Alexander Almqvist i Skoftebyn och Anton Snibb i VFK i senaste derbyt. Bild: TONI ANDERSSON
 Alexander Almqvist i Skoftebyn och Anton Snibb i VFK i senaste derbyt. Bild: TONI ANDERSSON

Skoftebyn jagar revansch – VFK toppen

Senast det begav sig blev det en jämn batalj där Vänersborgs FK till slut stod som vinnare. I dag besöker Skoftebyns IF Vänersvallen för att jaga ­revansch.

ANNONS
|

Skoftebyn har ett antal hedersamma förluster under säsongen, bland dem finns förlusten med 0-1 i mötet med Vänersborgs FK i våras. Men målen, och poängen, har uteblivit och Skoftebyn är i allra högsta grad indraget i bottenstriden.

– Vi måste ta med oss att vi är ett bra lag, vi måste banka in det i skallen, säger Tobias Karnevi, tränare SIF och fortsätter:

– Vi har missat mängder med öppna målchanser, det har mycket med självförtroendet och koncentrationen att göra.

För VFK:s del var man ett topplag senast lagen möttes, men har sedan dess halkat ner och befinner sig poängmässigt en bit från toppkvartetten. Samtidigt kommer man från en bra period med två vinster och en oavgjord.

ANNONS

– Det ska bli kul med derby. Känslan hos oss är att vi har en uppåtgående trend med bra go i truppen, säger Henrik Fridolvsson, tränare VFK.

Han tror att dagens match hemma på Vänersvallen kommer att påminna om den på Nysätra.

– Det var en tuff och jämn drabbning då, och vi är inställda på att det kommer behövas vilja och kamp i dag. De kämpar med liv och lem för att hänga kvar, och vi gör detsamma för att hänga på i toppen, säger Fridolvsson.

– För oss blir det viktigt att stå upp i dueller, och att vi visar karaktär och vilja. Vi måste hålla hög kvalitet för att kunna såra Skoftebyn.

ANNONS