Michael Källehult var en plusvariant i Skoftebyn, men chanslös när Gauthiods Erik Forsblad avgjorde.
Michael Källehult var en plusvariant i Skoftebyn, men chanslös när Gauthiods Erik Forsblad avgjorde.

Skoftebyn tappade bort planens längste

Skoftebyn lämnade planens längste spelare utan markering, och det blev kostsamt. …– Det var väldigt vad fri jag blev, sa Gauthiods matchvinnare Erik Forsblad.

ANNONS
|

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men det händer att det blir rätt bra ändå. Som när Erik Forsblad nickade segern till Gauthiod i mötet med Skoftebyn. – Jag siktade på vänster hörn och prickade höger kryss, sa Erik, och beskrev fullträffen som blev den enda på heta Nysätra. Förklaringen? Erik använde axeln i stället för huvudet... – Vilken tur att jag missade nicken, sa han om manövern som överrumplade Michael Källehult, som vanligt en av hemmalagets mer framträdande aktörer. Men det hjälpte föga när hemmaförsvaret var givmilt i överkant, och lämnade Gauthiods långe (1,93 meter) mittback helt utan markering. – Ja, det var väldigt vad fri jag blev där. Skoftebyn är just nu plågat av både avstängningar (Jesper Thorsell och Alfred Sundberg), skador (Daniel Andersson och Lukas Wikman) och studentresa, och åstadkom ärligt talat inte särskilt mycket. Lagets bästa chans hade Fredrik Larsson, lånet från FC Trollhättan, redan i den tolfte minuten, men skottet gick tätt utanför den högra stolpen. Lägger man därtill att måltjuven Linus Ewenborg, som så här svarat för mer än hälften (sju av elva) av lagets mål, inte alls kom till så framstod anfallsspelet plötsligt som väldigt trubbigt. Plusvarianterna fanns i stället längre bak: Målvakten Michael Källehult redan nämnd, tillsammans med mittbacken Niklas Rosenberg. Samtidigt är Gauthiod ett av seriens formstarkaste gäng just nu (ingen förlust sedan den 29 april) medan Skoftebyn famlar efter formen. Det är ingen tillfällighet efter att ha sett matchen i lördags.

ANNONS

Matchfakta Skoftebyn-Gauthiod 0-1 (0-0) Mål: 0-1 (68) Erik Forsblad. Varningar, Skoftebyn: Linus Ewenborg, Gustaf Rådström. Gauthiod: Heidar Geir Juliusson, Sebastian Bahnemann. Domare: Kastriot Gerxhaliu. Publik: 410.

ANNONS