Linus Ewenborg gjorde mål för Skoftebyn, men till liten nytta.

Skoftebyn utan effekt föll igen

I Gauthiod pratar man så smått om "Rikard Nilsson-effekten", i Skoftebyn finns det just nu ingen effekt alls. – Utvisningen förstör matchen för oss, suckade Linus Ewenborg i hemmalaget.

|

Ett lag med stukat självförtroende kunde dock inte önskat sig en bättre start på matchen, ledningsmål redan efter tre minuter sedan Ewenborg knorrat en frispark i mål.

– Men ganska betydelselöst med tanke på vad som hände sedan, suckade målskytten.

Efter en halvtimma var nämligen förutsättningarna kraftigt förändrade. Skoftebyns Christoffer Andersson hade redan ett gult kort när han rev ned Gauthiods David Svensson, och då valde domaren Alban Mustafa (han som visade ut FCT:s Sean Conaboy för könsord på 1 maj) att plocka fram det röda.

Albrim Demalijaj gjorde inget misstag på den efterföljande straffen, och med decimerat manskap var Skoftebyn illa ute.

– Ja, det återstod ju en timma att spela. Utvisningen är inget att snacka om, men den förstörde matchen för oss, och de gör det bra när de rullar runt, sa Linus Ewenborg.

Redan fem minuter in på andra halvlek tryckte Peter Mandic in gästernas ledningsmål, och Jakob Berg spikade slutresultatet när fem minuter återstod.

Förlusten var Skoftebyns tredje raka.

Matchfakta

Skoftebyn-Gauthiod 1-3 (1-1) Målen: 1-0 (3) Linus Ewenborg, 1-1 (32) Albrim Demalijaj, straff, 1-2 (51) Peter Mandic, 1-3 (85) Jakob Berg. Varningar, Skoftebyn: Christoffer Andersson, Erik Johansson, Engjell Ramadani. Utvisad, Skoftebyn: Christoffer Andersson (32). Varningar, Gauthiod: David Svensson, Kenan Mehovic, Mårten Jäsklid. Domare: Alban Mustafa. Publik: 350.