Slutspel i Europa League för Tom Pettersson

Seger hemma mot Zorja Luhansk krävdes för Östersund för att säkra en slutspelsplats i Europa League. När domaren blåste av matchen visade resultattavlan 2-0 och nu väntar 16-delsfinal för jämtlänningarna.

|

Sagan Östersund, med Trollhättesonen Tom Pettersson i laget, tar aldrig slut. Gång på gång överraskar jämtlänningarnaSverige och världen.

Först slog man ut flera storlag i jakten på gruppspel. Väl där har man fortsatt sin framgångssaga.

Det började med att Östersund slog Zorja Luhansk med 2–0 i första omgången av Europa Leagues gruppspel. Sedan dess har ukrainarna besegrat både Hertha Berlin och Athletic Bilbao ochmötet på Jämtkraft Arena blev därför en gruppfinal.

Östersunds FK var dominant under de inledande 45 minuterna och fem minuter före halvtid fick hemmalaget utdelning.

Curtis Edwards slog ett inlägg som Alhaji Gero försökte skarva i mål. Anfallaren missade bollen, men det gjorde inte Dmytro Gretjysjkin som olyckligt styrde in ledningsmålet för Östersund.

I den 77:e minuten utökade Saman Ghoddos till 2–0 med ett distansskott.

– Jag har gjort några sådana mål i år. 2017 är ett oförglömligt år, säger Ghoddos till Kanal 9.

Efter det kunde Östersund försvara sig ledning på ett säkert sätt och laget är nu klara för 16-delsfinal i Europa League.

– Jag är otroligt stolt över vår prestation och vi förtjänade att vinna. Vi spelade i högt tempot, skapade målchanser och försvarade bra. Allt man behöver göra för att vinna matcher i Europa League, säger Potter till Kanal 9.