Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Spelade i FCT – nu blir han huvudtränare i BK Häcken

BK Häckens damlag byter tränare. Mats Gren får lämna sitt uppdrag och in plockas herrlagets assisterande tränare Robert Vilahamn – med ett förflutet som spelare i FC Trollhättan.
– Det är här den bästa lösningen som vi ser det, säger Häckens sportchef Martin Ericsson till Göteborgs-Posten.

SM-guldet har redan gått förlorat för BK Häcken den här säsongen. Trots att matcher återstår kommer guldet landa hos FC Rosengård. Däremot återstår viktiga matcher i Champions League för Häckens del, men trots det väljer man redan nu att göra ett tränarbyte.

Mats Gren, som tidigare bland annat varit sportchef i IFK Göteborg, får lämna sin roll som huvudtränare och ersätts med omedelbar verkan av Robert Vilahamn som ansluter från sin roll som assisterande tränare i Häckens herrlag.

– Dels för att blåsa energi i laget, men också för att ge Robert en längre startsträcka. Också för att han känner sig redo att göra det nu, säger Martin Ericsson, sportchef i BK Häcken till Göteborgs-Posten.

”Kommer passa in”

Robert Vilahamn, som tidigare hette Karlsson i efternamn, har ett förflutet som spelare i FC Trollhättan. Han anslöt till klubben säsongen 2004 efter en sejour i Bodens BK i superettan och stannade kvar i FCT till 2005 innan han värvades av Qviding.

2015 avslutades spelarkarriären och Vilahamn gick då helt över till tränarrollen.

– Han har ett stort engagemang och mod i sin spelstil. Han har varit här i snart två säsonger. Han vet hur vi jobbar och tänker strategiskt. Vi känner oss trygga i honom som person och ledare. Han kommer passa väl in i den rollen, säger Martin Ericsson till GP.