Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Spelarna inte nöjda – har mer att plocka ut

Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Sverige mot Mexiko. Då ska landslaget kräma ur det sista lilla. – Jag tror på vad vi gör, säger Sebastian Larsson.

Mexiko har sex poäng och klarar sig vidare med ett kryss mot Sverige. För Sverige och Tyskland är det seger som gäller för att vara säkra på att det blir fortsatt spel.

– Det kommer bli en tuff match mot en tuff motståndare. Men vi kan skada dem och vi har alla chanser i världen och har en bra situation nu, säger Marcus Berg.

Har du full koll på hur ni tar er vidare?

– Nej, det enda jag har hört är att det räcker med vinst så det är bara vinst som gäller nu.

Marcus Berg var landslagets bäste målskytt under VM-kvalet. Men efter två matcher mot Sydkorea och Tyskland så står han fortfarande på noll VM-mål.

– Det hade varit skönt att få ha satt dit den men jag är hundra procent på att det kommer, säger han.

Mot Mexiko?

– Ja, förhoppningsvis!

"En intressant matchbild"

Sebastian Larsson var en av många spelare som hade svårt att somna efter den blytunga förlusten mot Tyskland.

– Man försöker blunda och fundera och det är en frustration över att vi inte höll hela vägen men det är inte mer än så, säger han.

Har du koll på hur ni går vidare?

– Jag har koll på att om vi vinner så går vi vidare. Vinner vi med mer än vad Tyskland vinner med så vinner vi gruppen.

Hur påverkar det att det räcker med 1–0 för er?

– Det gör att det blir en intressant matchbild. Vi kommer inte frångå våra grunder och tokköra och köra all out of attack. Men vi ska fortsätta med vårt spel att spela fotboll och våra grunder.

Vilket lag vinner?

– Sverige!

Varför?

– Jag tror på det vi gör.

Vad är det ni gör så bra?

– Jag ska inte säga att vi är ett bättre lag men jag tror på oss till fullo och vår grupp. Vi har visat att vi kan ge de bästa lagen stora svårigheter. Vi vet att vi måste spela på topp och så nära toppnivån vi kan.

Hur nära den nivån har ni varit?

– Hm … 85 procent.

"Resten får vi ta efteråt"

Lagkapten Andreas Granqvist tror fortfarande stenhårt på sitt Sverige med en match kvar av gruppspelet.

– Vi har en bra och positiv känsla över att ha varit väldigt nära mot Tyskland samtidigt som besvikelsen är extremt stor. Men vi har allt i egna händer och det är mycket skönare än att vara ute efter två matcher. Vi ska bara köra på och få ett bra resultat, säger han och fortsätter.

– Vi vet att vi är starka tillsammans och springer och kämpar för varandra. Det ger en trygghet fotbollsmässigt och mentalt och det är något vi har byggt upp under två år.

Känslan nu?

– Att vi måste vinna! Resten får vi ta efteråt men det hade inte varit fel att möta Brasilien i ett VM. Men vi får se vad som händer. Det är inte lönt att spekulera om det där. Men vi vet ju att det blir Brasilien, Schweiz eller Serbien i nästa runda. Men vi ska vinna matchen först innan vi kan prata om det där.