Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stabilt i Dalsland

I den dalsländska fotbollen har två lag tillkommit och ett lag försvunnit sedan serierna fastställdes tidigt i vinter. Viken och Åmål har sent anmält andralag för spel i herrsexan, medan Bengtsfors har dragit sig ur damfyran med sitt andralag.

För ett par år sedan såg det dystert ut för den dalsländska seniorfotbollen. Flera lag hade dragit sig ur seriespelet inom loppet av några år på grund av spelarbrist.

– Vi inrättade möjlighet till bland annat 7-mannasammandrag och öppnade även upp för spel med 9-mannalag i de lägsta serierna. Det tror vi är åtgärder som gett effekt, säger Maria Pettersson, kanslichef på Dalslands Fotbollförbund.

I år finns det fulla herrserier, med tolv lag i division 4 Bohuslän/Dal och tio lag i både division 5 Dalsland och division 6 Dalsland. I ”sexan” har två lag tillkommit sedan serierna fastställdes innan jul, Viken 2 och Åmål 2.

– Viken drog sig ur på hösten, men återanmälde senare sin plats. Åmål har tillkommit med sitt andralag, säger Maria Pettersson.

Sju lag spelar i herrsjuan där det finns flexibla lösningar med möjlighet att spela 9-mannafotboll i matcher där något av lagen inte får ihop elva spelare.

På damsidan har det skett endast en förändring sedan serierna fastställdes. Det är fullt med lag, åtta stycken, i division 3 Bohuslän/Dal. Bengtsfors har dragit sig ur division 4 Bohuslän/Dal med sitt andralag och därför är den serien ett lag kort.

– Det ser ganska lika ut jämfört med 2016, säger Maria Pettersson.