Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Emanuelsson tar i hand med klubbchef Joakim Sunnerdahl när han presenterades som VFK:s stora nyförvärv. Nu är det dags för honom och laget att kliva in i seriespelet. Bild: Vänersborgs FK
Jonas Emanuelsson tar i hand med klubbchef Joakim Sunnerdahl när han presenterades som VFK:s stora nyförvärv. Nu är det dags för honom och laget att kliva in i seriespelet. Bild: Vänersborgs FK

Stjärnvärvningen inför premiären: ”Inte fått ihop det”

Vänersborgs FK har levererat en del svajiga resultat under försäsongen och hade velat kliva in till premiären mot Lidköpings FK i ett bättre läge.
Laget kommer behöva lyfta.
– Vi är inte så långt fram som vi skulle vilja vara, säger Jonas Emanuelsson.

Det var i den absolut sista omgången som Vänersborgs FK räddade sitt division 2-kontrakt förra säsongen efter en bragdartad bortamatch mot Grebbestad. Sedan dess har klubben gjort en del spännande nyförvärv inför det här året, men där ett av dem sticker ut.

Jonas Emanuelsson anslöt som en av ettan södras främsta mittfältare från topplaget IK Oddevold när han till den här säsongen vänt hem till VFK igen.

Men försäsongen har trots allt inte riktigt varit den som laget hade hoppats på.

Så sent som för två veckor sedan kom bland annat än överraskande 1–5-förlust mot division 3-laget Alingsås IF.

– Man hade hoppats att vi skulle ha gjort bättre resultat på försäsongen och få in spelet ännu bättre, men vi får försöka träna ihop oss det vi kan och gå ut och leverera så bra som möjligt nu när det drar i gång så kanske vi kan ta en trea, säger Jonas Emanuelsson.

Känner lugnet ändå

Det är på söndagen som Vänersborgs FK kliver in i en ny säsong i tvåan när Lidköpings FK gästar i premiären. Ett lag som var med i serietoppen förra året och med troligen blir en värdemätare för VFK direkt.

– Vi vet själva att vi inte är nöjda med det vi gjort hittills. Vi har mer att ge, men vi har inte fått ihop det. Vi är inte så långt fram som vi skulle vilja vara. Vi får fortsätta ligga i och träna på detaljerna. Sedan är vi ett ungt lag och det tar tid att spela ihop sig och komma in i tempot. Det är det som är det stora steget för många. Allting höjs ju med fysik och tempo när man kliver upp i a-lagsfotbollen, säger Jonas Emanuelsson.

Hur är känslan i gruppen nu inför att serien sätter i gång?

– Jag hade nog sagt att de flesta är ganska lugna. Det är ju väldigt många matcher vi ska spela. Man säger ju att man tar en match i taget, men vi ska ändå spela 26 stycken och det är klart vi kommer göra många bra matcher under den tiden. Sedan kommer det säkert några plumpar också, Emanuelsson.

Jonas Emanuelsson var på många sätt en ledande spelare både under sin tid i FC Trollhättan och IK Oddevold, men den här säsongen kommer han att bli det i ännu högre grad. Det är någonting han ser fram emot.

– Det är klart att det kommer bli ett stort ansvar på mig, men det är kul såklart. Samtidigt gäller det att fler spelare är påkopplade än det varit under träningsmatcherna, säger Jonas Emanuelsson.

Seriepremiären mellan Vänersborgs FK och Lidköpings FK direktsänds på ttela.se med sändningsstart söndag klockan 15.50.

LÄS OCKSÅ: Se Vänersborgs FK:s premiär mot Lidköping