Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Melleruds Simon Svensson är hårsmånen från att nå inspelet från vänsterkanten, samtidigt som BIF, där vi bland annat känner igen Oskar Andersson, Erik Karlsson, målvakten Harley-Douglas Dahlberg och Albin Andersson, kan andas ut.

Storpublik såg Mellerud vinna derbyt

Första derbyt på 30 år, och nu behöver Melleruds IF inte vänta längre. …– Men det var väl det enda som var bra den här gången, att vi vann, tyckte MIF-tränaren Peter Jonasson.

Måndagen började med Ödsmål i serieledning, fortsatte med IFK Åmål och slutade med Mellerud i topp.
Sebastian Hedlunds mål (41:a minuten) blev nämligen derbyts enda, om inte särskilt välförtjänt.
– Uppehållet (elva dagar) var nog för långt, prestationen nu var väl så där, men starkt av oss att vinna, fortsatte Jonasson.

Och att det studsar med lag i medgång, och i motsvarande grad mot för de lag som krigar i botten, fick vi se ännu en gång.
Hemmalagets Fredrik Falk nickskarvade en hörna i stolpen, och hade ett tungt skott tätt över MIF-målvakten Fredric "Slägga" Johanssons ribba, men har ingen tur alls just nu med sina avslut, och det är en av förklaringarna till lagets prekära tabellsituation.

Annat med MIF:s Hedlund, i det närmaste osynlig fram till det att han gjorde mål, och i stort sett även efter detsamma. 
En måltjuvs signum med andra ord.
Den här gången räckte det till tre poäng, men det rättvisa i den fördelningen kan förstås diskuteras.
Bäst av allt var publiksiffran: 536.

Fotnot: Senast Brålanda och Mellerud stötte på varandra i seriespel var 1986, BIF vann hemma med 1-0, mötet på Rådavallen slutade mållöst.