Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Storsatsning på lokalfotbollen – direkt på ttela.se

Fem av Sveriges lokalmediekoncerner skriver ett unikt avtal med Svenska Fotbollförbundet. Mittmedia, NTM, Skånska Dagbladet, Stampen (där TTELA ingår) och Gota Media förvärvar den exklusiva sändningsrättigheten för division 2 och 3 herr samt division 1 dam – för de tre kommande åren.

– Fotbollen engagerar på alla nivåer runt om i landet och det känns oerhört roligt att den här satsningen sker inför säsongen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Flera av Sveriges lokalmediekoncerner har sänt matcher de senaste åren och nu blir det en utökad satsning i och med avtalet som är signerat.

Långsiktig satsning

Avtalet gäller över tre säsonger, 2020-2022, och innefattar den exklusiva liverättigheten för samtliga sex serier i division 1 dam, samtliga sex serier i division 2 herr och samtliga tolv serier i division 3 herr. Totalt innefattar rättigheten nästan 3 500 matcher per år.

– Jag tycker att det är roligt att vi kan fortsätta satsningen på direktsänd fotboll på ttela.se, eftersom vi vet att det engagerar många tittare. Jag känner mig också stolt över våra medarbetare som gör det här på ett väldigt proffsigt sätt, säger Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA.

– Vi kommer att jobba långsiktigt med denna satsning och bygga den starkare år för år, säger Ulf Niklasson, Stampens representant i samarbetet.

Satsningen ligger helt rätt i tiden, enligt Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet:

– Tillsammans kommer de fem mediekoncernerna kunna erbjuda många timmar av spännande livefotboll som inte tidigare varit möjligt att konsumera i den här utsträckningen.

Flera spännande lokala lag

För TTELA:s del kommer det att handla om livesändningar från damernas division 1 norra Götaland som i år kommer bli extra spännande med tre lokala lag; Skoftebyn, TFK HIS och LNIK.

På herrsidan handlar det om division 2 norra Götaland där Vänersborgs FK och Vänersborgs IF återfinns samt division 3 nordvästra Götaland med Skoftebyns IF.

– TTELA-sporten kommer, precis som tidigare år, även sända utvalda matcher i de lägre fotbollsserierna. dessutom ska vi ta vintersäsongen i mål där du bland annat kan följa Vänersborgs HC:s jakt på en plats i hockeyettan och Gripen Trollhättans kamp om förnyat kontrakt i bandyallsvenskan direkt på ttela.se, säger Johanna Josephsson, sportreporter på TTELA.

Förhandlingar kring sändningsrättigheterna för division 1 herrar (där FC Trollhättan spelar) pågår fortfarande.

LÄS MER: FCT mållöst men nollade GAIS