Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Svensk gruppseger efter storseger mot Mexiko

Sverige är vidare till åttondelsfinal i VM efter en jättematch mot Mexiko. Efter segern med 3–0 vann Sverige gruppen.

Det var vinna eller försvinna som gällde för Sverige mot Mexiko. Att det var en match som gällde mycket för de bägge lagen visade sig redan efter tio sekunder. Direkt på avspark lyftes bollen mot Ola Toivonen som fick Jesus Gallardos armbåge i huvudet.

Gallardo fick gult kort och Toivonen fick kyla av bakhuvudet med lite vatten.

LÄS MER: Så bra var de svenska spelarna mot Mexiko

På den efterföljande frisparken blev det farligt direkt. Marcus Berg nickade ned bollen och Andreas Granqvist fick chansen men ingen träff på bollen. Närmare mål skulle Emil Forsberg komma när Sverige fick frispark i "Kroos-läge".

Forsberg fick på en pangträff men Guillermo Ochoa kunde boxa undan med stora besvär.

Ett par minuter senare var det dags igen. Andreas Granqvist vann en nickduell på hörna och Marcus Berg cykelsparkade bollen strax utanför och Berg fick även ett till jätteläge i den första halvleken med stoppades då av Ochoa.

LÄS MER: Här är Sveriges möjliga motståndare

Mexiko då? Jo, de två bästa chanserna kom genom Carlos Vela som bägge gångerna använde vänsterfoten men Robin Olsen kunde se på när bollen smet utanför och över.

Den första halvlekens mest upphettade situation?

Den kom när Javier Hernandez fick bollen på armen och de svenska spelarna skrek efter straff men var lugna i jämförelse med Janne Andersson som visade rejält med ilska. Efter att det svenska lägret vägrat att lugna ned sig blev det VAR-beslut.

LÄS MER: Janne Andersson vansinnig efter domslut

Men efter att ha kollat på videon så valde domaren Nestor Pitana att inte blåsa straff. Något som fick ilskan att återigen rinna över hos de svenska spelarna och ledarna.

I den andra halvleken skulle läget komma och det för Sverige. Viktor Claesson fick drömläge men sparkade hål i luften - då dök Ludwig Augustinsson upp på bortre och tryckte in 1-0 bakom Ochoa.

LÄS MER: "Herregud, vad är det som händer?"

Sverige skulle utöka ledningen dryga tio minuter senare när Marcus Berg gick omkull och domaren pekade på straffpunkten. Väl där var Andreas Granqvist iskall på nytt och bombade in 2-0.

Den mexikanska mardrömmen skulle fortsätta när Edson Alvarez gjorde självmål med dryga kvarten kvar.

LÄS MER: Mexikanskt jubel trots förlust

Några fler mål skulle det inte bli i matchen vilket innebär att Sverige vinner gruppen.

För Sverige väntar nu tvåan i grupp E. Troligtvis Schweiz eller Serbien.

Se folkfesten och målfirandena vi Storan: