Vänersborgs IF:s Marwin Leidewall under matchen mot Lunds BK förra säsongen. Lunds BK som det nu inte går att lägga spel på via Svenska spel efter avvikelser i oddsen under lagets matcher.
Vänersborgs IF:s Marwin Leidewall under matchen mot Lunds BK förra säsongen. Lunds BK som det nu inte går att lägga spel på via Svenska spel efter avvikelser i oddsen under lagets matcher. Bild: Stefan Bennhage

Svenska spel har satt stopp för spel på lag i ettan södra

Sedan en månad tillbaka har det inte gått att spela på Lunds BK:s matcher i ettan södra. Anledningen är att Svenska spel noterat avvikelser i oddsen på ett par matcher för FC Trollhättans och Vänersborgs IF:s konkurrent. Det rapporterar Sydsvenskan.

ANNONS
|

Avgörandet kommer allt närmare i ettan södra där FC Trollhättan jagar kval till superettan och där Vänersborgs IF kämpar för att säkra sitt kontrakt i serien även till nästa säsong, vilket man ligger i position för att lyckas med.

Mellan de två TTELA-lagen ligger Lunds BK placerade som tabellnior och sedan en månad tillbaka har det inte gått att lägga några spel på LBK:s matcher via Svenska spel, vilket Sydsvenskan är först med att berätta.

Tidningen har varit i kontakt med Svenska fotbollförbundet som just nu hanterar ärendet.

– Jag kan inte säga mer än att vi noterat att det varit oddsavvikelser på vissa av Lund BK:s matcher, säger Johan Claesson, integrity officer på Svenska fotbollförbundet, till Sydsvenskan.

ANNONS

Pratar om matchfixning

Tidningen har också varit i kontakt med Lunds BK som inte vet vilken match det ska röra sig om, men som är medvetna om att Svenska spel har satt spelstopp på lagets matcher.

– Vi vet inte när det här har hänt, om det var nu eller förra året. Jag har ingen aning om vad det handlar om, det här sköts av Svenska fotbollförbundet och Svenska spel, säger Håkan Kerrén, klubbens ordförande.

Enligt Kerrén förs kontinuerligt en dialog med spelarna om matchfixning.

– Det här är inget obekant för någon, det sker ju. Man bara hoppas att det inte sker i vår organisation.

Svenska spel vill inte lämna besked kring varför Lunds BK:s matcher inte gått att lägga spel på under den senaste månaden.

ANNONS