Sveriges Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål deppar efter en situation i straffområdet vilket resulterar i straffspark.

Sverige tappade poäng efter dramatisk avslutning

Sverige fick en tuff match mot hemmanationen Polen i U21-EM, men vände och ledde stora delar av matchen. En sen straffspark gjorde dock att laget gick miste om de tre poängen.

|

När Sverige skulle ta sig an Polen i den andra gruppspelsmatchen i U21-EM var det två lag som var piskade att vinna. Dessutom var det ett lag med några tusen gulklädda fansmot en hemmanation med en entusiastisk publik i ryggen.

På planen inleddes det lika böljande som på läktaren, och under den första kvarten var det Polen som tog det mesta initiativet. Efter sex minuter hittade de stora ytor längs högerkanten och inne i straffområdet kundeLukasz Moneta sikta in sig en bra stund innan han satte 1-0.

Sverige tog sig dock spelmässigt in i matchen ju längre den första halvleken led och i den 24:e minuten skrek de svenska spelarna efter straff. Men i stället fick Carlos Strandberg en varning från domaren. Även PawelCibicki drog på sig ett gult kort för filmning strax därefter.

Med en dryg halvtimme spelad var det Sverige som ägde det mesta av bollinnehavet och i den 36:e minuten kom också kvitteringen. Carlos Strandberg, som petade Gustav Engvall i startelvan, höll sig framme och slängnickade in bollen på en målvaktsretur.

Fem minuter efter 1-1kom även ledningsmålet för de gulklädda spelarna. Mittbacken Jacob Une Larsson sprang ifrån sin bevakare på en hörna och nickade in 2-1.

Polen inledde offensivt även i den andra halvleken, men den svenska målvakten Anton Cajtoft stod för ett par räddningar av hög klass.

Efter en timmes spel tvingades mittfältaren Simon Tibbling kliva av efter en kollision med en polsk spelare. Muamer Tankovic ersatte, och en stund senare kom även Gustav Engvall in samtidigt som Carlos Strandberg gick av.

Båda lagen skapade chanser, men det var först under den ordinarie tidens sista minut som målet kom. En lång boll spelades in i svenskt straffområde, varvid Filip Dagerstål drog ner en polsk spelare.

Domaren tvekade inte att peka på straffpunkten, och Dawid Kownacki rullade enkelt in 2-2.

Sverige försökte flytta upp i jakten på en kvittering under övertid, men det oavgjorda resultatet stod sig.

Det innebär att Sverige sitter i en knivig sitaution vad gäller att ta sig vidare från gruppspelet. Seger mot Slovakien på torsdag blir ett måste, samtidigt som England tappar poäng mot Polen. Annars krävs det att ingen av de andra grupptvåorna tar fler än fem poäng.