Sverige utspelat och utslaget

Det fanns en liten chans för Sverige att gå vidare till semifinal i U21-EM inför kvällens match, men efter 0-3 mot Slovakien så krossades drömmen om en ny framgång i slutspelet.

|

Sverige kom in i turneringen som regerande mästare, men den här gången gick det inte lika bra.

Efter två raka kryss mot England och Polen levde hoppet fortfarande inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Slovakien. Men för att gripa det sista halmstrået krävdes seger, helst samtidigt som värdnationen Polen vann mot England.

Men olyckan var tidigt framme på båda håll. Slovakien tog ledningen på nick av Martin Chrien redan efter fem minuter, och nästan samtidigt så tog England ledningen mot Polen.

I mitten av halvleken blevuppförsbacken ännu brantareefter att Slovakien utökat ledningen till 2-0.

Sverige gjorde ett dubbelbyte i paus, men det gav ingen större effekt. Matchen slutade 3-0 till Slovakien efter att Lubomir Satka tagitdöd på spänningen med en dryg kvart kvar att spela.

England vann till slut med 3-0 mot Polen, och är därmed direkt vidare till semifinal. Även Slovakien har chansen att ta sig dit men är beroende av resultaten i de andra grupperna.