Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mohammed Mbye i FCT-tröjan. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Mohammed Mbye i FCT-tröjan. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Testades av FCT – nu vinnare med landslaget

Mohammed Mbye provspelade med FC Trollhättan under försäsongen. Nu har han hjälpt Gambia till seger mot Angola i kvalet till Africa Cup of Nations.

"Han spelade 90 minuter och gjorde en stabil insats i backlinjen, så får vi se vart det landar. Han har varit med och tränat ett pass men vi ville se honom i matchmiljö. Det är en etablerad spelare med meriter från högre upp”.

Så sa FC Trollhättans William Lundin efter att laget mött Gais under försäsongen och Mohammed Mbye gjort sitt första framträdande i FCT-tröjan under sitt provspel.

Mbye, som spenderat tre år i Mjällby mellan 2017 och 2019, representerar Gambias landslag och 31-åringen fick 90 minuter på planen när hans nation mötte Angola i kvalet till Africa Cup of Nations under torsdagen. Matchen slutade med 1–0-seger för Mbye och hans Gambia som ligger i delad ledning i sin grupp.

Mohammed Mbye har gjort åtta landskamper i sin karriär. Den här säsongen kommer han att representera Sölvesborg. Han presenterades av klubben för drygt en vecka sedan.

FC Trollhättan träningsspelar mot Karlstad under lördagen. Den matchen spelas 13.00 och direktsänds på ttela.se.